Ανακοίνωση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις

Χαλάνδρι, 22 Μαΐου 2012

 

H έντονη αβεβαιότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στην πατρίδα μας και την οικονομία της, απόρροια της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους!

Για εμάς, πάνω από όλα βρίσκεται ο ασθενής και πολίτης αυτής της χώρας. Τα φάρμακα και οι θεραπείες που παρέχουμε, αποτελούν μέγιστο κοινωνικό αγαθό. Η Φαρμακοβιομηχανία, ξένες και ελληνικές εταιρίες, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζει με απόλυτη αξιοπιστία και υπευθυνότητα τις δυσκολίες και αγκυλώσεις που κατά καιρούς έχει παρουσιάσει απέναντί της η Πολιτεία.

Ειδικά, από το 2009 και μετά έχουμε αποδεχτεί μέτρα με τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους μας, προκειμένου να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην προσπάθεια για περιστολή των κρατικών δαπανών.

Το αποτέλεσμα των μέτρων είναι o δημόσιος φαρμακευτικός προϋπολογισμός να έχει μειωθεί κατά 40% μόνο μέσα στα τελευταία 2 χρόνια, τη στιγμή που τα χρέη του Δημοσίου απέναντί στη φαρμακοβιομηχανία και στους άλλους εταίρους του φαρμάκου συσσωρεύονται με αυξανόμενο ρυθμό, καθιστώντας δυσβάσταχτη την κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά έχουμε στηρίξει και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, την προσπάθεια της Πολιτείας για περαιτέρω καταπολέμηση της σπατάλης και κακοδιαχείρισης στο χώρο της Υγείας, προκειμένου να εξασφαλιστεί σταθερότητα στα δημοσιονομικά της χώρας και βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις μας.

Ο ΣΦΕΕ είναι έτοιμος να συνεργαστεί με ευθύνη για κοινά αποδεκτές λύσεις τόσο με την υπηρεσιακή Κυβέρνηση, όσο και με αυτή που θα προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές, προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα, τις θεραπείες και την περίθαλψη που δικαιούνται.