Ανακοίνωση του ΣΦΕΕ με αφορμή την απονομή του βραβείου Manager of the Year 2012 στον κ. Κωνσταντίνο Μ. Φρουζή

Ανακοίνωση

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 – Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΦΕΕ συγχαίρει τον Πρόεδρο του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνο Φρουζή για την ανάδειξή του σε Manager of the year 2012 από την Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Το βραβείο αυτό απονέμεται «ταυτόχρονα» στο σύνολο της φαρμακοβιομηχανίας, στους επιστήμονες και στα στελέχη του κλάδου που έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν ισχυρές φαρμακευτικές επιχειρήσεις. Φαρμακευτικές επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν παραδείγματα σύγχρονης επιχειρηματικότητας, όχι μόνον επειδή αποδεδειγμένα διοικούνται με τα πλέον προηγμένα διεθνή πρότυπα, αλλά και επειδή συγκροτούν έναν ισχυρό και αναντικατάστατο πυλώνα του συστήματος υγείας που εγγυάται τη διασφάλιση υψηλών επιπέδων δημοσίας υγείας για τους πολίτες, ακόμα και υπό τις σημερινές αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Οι άνθρωποί μας ανήκουν ανάμεσα στους καλύτερα καταρτισμένους Έλληνες με διεθνή μόρφωση και μοναδικές επιστημονικές, οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες. Χάρη στα μοναδικής αξίας στελέχη έχει κατορθώσει ο φαρμακευτικός κλάδος να αποτελεί εμπράκτως ένα μοναδικό παράδειγμα συνεργασίας του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα αφού, παρά τις δυσκολίες και τα κατά καιρούς προβλήματα, διαμορφώνουμε καινοτόμες λύσεις που προάγουν τη δημόσια υγεία.

Εργαζόμαστε με σταθερότητα, επιμονή και ρεαλισμό έτσι ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα στον κλάδο του φαρμάκου μπορεί να αντέξει τις πιέσεις της οικονομικής κρίσης, να εκπληρώσει στο ακέραιο την κοινωνική αποστολή της και να εδραιώσει τη θέση της στην καρδιά της ελληνικής οικονομίας.

Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς παραίτησης, απαξίας και ισοπέδωσης το βραβείο στον κ. Φρουζή είναι ένα βραβείο σε μια φαρμακοβιομηχανία που μπορεί να παραμείνει και θα παραμείνει εστία δημιουργικότητας και παράδειγμα προς μίμηση για κάθε άλλο κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Με τη βράβευση αυτή μεταδίδεται παράλληλα ένα σημαντικό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η επένδυση στην καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη και την παραγωγή φαρμάκων στη χώρα μας αποτελεί και θα αποτελέσει ένα σημαντικό πυλώνα για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας μας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Η Διοίκηση και η Ηγεσία σε περίοδο κρίσης είναι μία πολύπλοκη και επίπονη άσκηση γνώσεων, ικανοτήτων και αντοχής. Είμαστε υπερήφανοι που δια του κ. Φρουζή ο φαρμακευτικός κλάδος επελέγη ως υπόδειγμα για το 2012.

Κατεβάστε τη φωτογραφία από την απονομή