Δράσεις AbbVie

AbbVie Running Team - Κοινωνία

H AbbVie Running Team «γράφει χιλιόμετρα» στο πλευρό του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής:  Η ομάδα δρομέων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie συμμετείχε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, τρέχοντας ακόμη μια φορά για καλό σκοπό.

Ειδικότερα, η AbbVie Running Team έτρεξε στο πλευρό του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στηρίζοντας ηθικά αλλά και προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό για τις ανάγκες των παιδιών με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες που φιλοξενούνται στο Σικιαρίδειο.

Η δέσμευση της ομάδας AbbVie Running Team για προσφορά και συνεισφορά στους συνανθρώπους μας είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των συμμετεχόντων της ομάδας συγκριτικά με τον περυσινό αγώνα. Έτσι, αυτή τη φορά, με δυναμική παρουσία 50 δρομέων, εργαζόμενοι της AbbVie και φίλοι έτρεξαν στον αγώνα των 5χλμ, 10χλμ και των 42 χλμ. καλύπτοντας συνολικά απόσταση 700 και πλέον χιλιομέτρων.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  Σικιαρίδειο Ίδρυμα

Περίοδος Εφαρμογής : Νοέμβριος 2014

Η αληθινή εικόνα της Ψωρίασης - Κοινωνία

Η AbbVie αναδεικνύει την “αληθινή εικόνα της Ψωρίασης” 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής:  Σε μια πρωτοποριακή ενέργεια συμμετείχε η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie, στο πλαίσιο του 16oυ AthensXclusiveDesignersWeek by Coca Cola Light. Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με την ψωρίαση: ένα μη μεταδοτικό νόσημα από το οποίο πάσχουν περίπου 220.000 συνάνθρωποί μας στην Ελλάδα.

Με το μήνυμα «Μήπως βλέπεις τη λάθος εικόνα;», η ενέργεια αποτέλεσε μια προσπάθεια παρότρυνσης του κοινού να κατανοήσει καλύτερα την πραγματικότητα που βιώνουν οι χρόνιοι ασθενείς με ψωρίαση και να αναθεωρήσει τυχόν προκαταλήψεις του για τη νόσο.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον ανερχόμενο σχεδιαστή ρούχων Stylianos και με τη συμμετοχή των μοντέλων της επίδειξης μόδας του σχεδιαστή, πραγματοποιήθηκε ένα ξεχωριστό δρώμενο που έτυχε θερμής και συγκινητικής υποδοχής από το κοινό που παρακολούθησε της εκδήλωση, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η ψωρίαση είναι μια μη μεταδοτική νόσος.

Επιπλέον, οι επισκέπτες του AXDW είχαν την ευκαιρία να  ενημερωθούν  σχετικά με τη νόσο και τις επιπτώσεις της στην ποιότητα ζωής των ασθενών μέσα από σχετικό πληροφοριακό υλικό του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ».

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  Πανελλήνιος Σύλλογος Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια»

Περίοδος Εφαρμογής : Οκτώβριος 2014

ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ - Κοινωνία

Η AbbVie στηρίζει το πρόγραμμα της ΜΚΟ PRAKSIS “ΣYN στο ΠΛΗΝ” 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής:  Σε συνεργασία με τη ΜΚΟ PRAKSIS και στο πλαίσιο του «ΣYN στο ΠΛΗΝ», η AbbVie υποστηρίζει οικονομικά το πρόγραμμα Κοινωνική Κατοικία, που στόχο έχει να συνδράμει νοικοκυριά και οικογένειες που βρίσκονται στα όρια της ένδειας και κινδυνεύουν άμεσα να μείνουν άστεγες.

Ειδικότερα, η AbbVie έχει αναλάβει το κόστος ενοικίου και επισιτισμού δύο τετραμελών οικογενειών, καθώς και το πλήρες κόστος των αναγκών ένδυσης, υπόδησης και σχολικών ειδών για τα παιδιά αυτών των νοικοκυριών.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, η AbbVie ενισχύει οικονομικά τα Κέντρα Ημέρας που βρίσκονται στην Αττική, τα οποία έχουν ως στόχο την ημερήσια υποδοχή αστέγων και την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως ψυχοκοινωνική στήριξη, καθαρό ρουχισμό κ.λπ.. Ενώ, ως κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, ανέλαβε για τρεις μήνες το πλήρες κόστος των απαραίτητων φαρμάκων, για ένα Κέντρο Ημέρας.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  PRAKSIS

Περίοδος Εφαρμογής : Ιανουάριος – Δεκέμβριος 2013

Patients@Heart - Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι της AbbVie ΜΑΖΙρεύουν με το Συλλόγο Ρευματοπαθών Κρήτης

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Oι εργαζόμενοι της AbbVie θέλοντας να βιώσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς με ρευματικά νοσήματα στην καθημερινότητά τους αλλά και να βοηθήσουν συναθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ένωσαν τις δυνάμεις τους με μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης παρασκευάζοντας γεύμα 50 ατόμων.

Το μενού που ετοιμάστηκε προσφέρθηκε μέσω της εθελοντικής ομάδας GIVE, σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και χρειάζονται την υποστήριξή μας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, μοιράστηκε την αίσθηση που της άφησε αυτή η «μαγειρική» σύμπραξη: «Ήταν πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον των ανθρώπων της AbbVie για να μάθουν όσον το δυνατόν περισσότερα πράγματα για τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη δύσκολη καθημερινότητά μας, όπως, επίσης, και η διακριτικότητά τους. Μέσω αυτής της δράσης αποκτήσαμε καινούργιους φίλους, αλλά και νέους σύμμαχους στον αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου για τα ρευματικά νοσήματα».

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Περίοδος Εφαρμογής : Ιούνιος 2014

Διαθέσιμο Υλικό Δράσης:

Φωτογραφίες

Together We Run - Κοινωνία

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για φροντίδα όσων έχουν ανάγκη, τα 40 και πλέον μέλη της AbbVie Running Team, με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Πασχάλη Αποστολίδη, συμμετέχουν σε αγώνες δρόμου και με σύνθημα «Together We Run» τρέχουν για καλό σκοπό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενίσχυση της προσπάθειας του Συλλόγου Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής καθώς και του Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα Βορείου Ελλάδος, μέσα από τη συμμετοχή της AbbVie Running Team στον Ημιμαραθώνιο Αθηνών (21 χλμ.) και στον Αγώνα Δρόμου Υγείας (20 χλμ.).

Ειδικότερα, για κάθε  χιλιόμετρο ανά δρομέα της ομάδας, η AbbVie προσέφερε ως δωρεά 4 ευρώ για τις ανάγκες των Συλλόγων, αποδεικνύοντας έμπρακτα την προσπάθεια της εταιρείας να κάνει ουσιαστική διαφορά στη ζωή των ανθρώπων.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  Σύλλογος Ατόμων με Νόσο Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής, Παιδικός Αντιρευματικός Αγώνας Βορείου Ελλάδος

Περίοδος Εφαρμογής : Μάρτιος – Μάιος 2014