Δράσεις Bayer Hellas

Κοινωνικό Παντοπωλείο - Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι της Bayer υποστηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η εταιρεία υποστηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών, δωρίζοντας είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα), είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα και ανακουφίζοντας έτσι συνανθρώπους μας που στερούνται βασικών αγαθών. Οι υπάλληλοι της εταιρείας συγκεντρώνουν καθημερινά τρόφιμα, παιχνίδια, ρούχα και λοιπά είδη, τα οποία αποστέλλονται στον Δήμο Αχαρνών και στη συνέχεια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, με στόχο την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια σε κάθε οικογένεια, ώστε να μπορέσει ν’ αναβαθμίσει ποιοτικά τη ζωή της. Με αυτή την πρωτοβουλία εξυπηρετούνται σε μηνιαία βάση τουλάχιστον 100 οικογένειες που χρίζουν βοήθειας και ωφελούνται χιλιάδες συνάνθρωποί μας, που διαμένουν στην Αττική και έχουν πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  –

Περίοδος Εφαρμογής : Δεκέμβριος 2012 – Δεκέμβριος 2014

Ομάδα Αιγαίου - Κοινωνία

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Στο πλαίσιο της στρατηγικής ΕΚΕ η εταιρία συνεργάζεται με κοινωνικούς φορείς και υποστηρίζει τοπικές πρωτοβουλίες όπως ο Διάπλους της Ομάδας Αιγαίου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση της για την αντιμετώπιση των κοινωνικών και ηθικών ευθυνών της ως εταιρικός πολίτης. Οι αξίες της εταιρίας Ηγετική Συμπεριφορά, Ακεραιότητα, Ευελιξία και Αποδοτικότητα κατευθύνουν τις ενέργειές της, καθώς υπηρετεί την αποστολή της “Bayer: Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή».

Η Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκε 10 μικρά και ακριτικά νησιά (Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι, Θύμαινα), όπου διενεργήθηκαν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, έγιναν δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών και υλοποιηθήκαν σημαντικά έργα υποδομής. Συγκεκριμένα, σε ιατρικό επίπεδο πραγματοποιήθηκαν 1.408 ιατρεία και 662 βιοχημικές εξετάσεις.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  Ομάδα Αιγαίου

Περίοδος Εφαρμογής : Μάιος 2014

Μαζί για το Παιδί - Κοινωνία

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η εταιρεία Bayer έχοντας πάντα ως στόχο την προσφορά της στην κοινωνία και αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που έχει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Μαζί για το Παιδί», θέλησε φέτος να στηρίξει έμπρακτα αυτούς που το έχουν ανάγκη με δωρεά χρηματικού ποσού για την κάλυψη σημαντικών αναγκών των παιδιών. Επιπλέον, εθελοντές της Bayer Hellas επισκέφθηκαν το βρεφονηπιακό σταθμό «Οι Φίλοι του Παιδιού», στο κέντρο της Αθήνας και χάρισαν αμέτρητα παιδικά χαμόγελα. ανταποκρίθηκαν με ανιδιοτέλεια στην πράξη αλληλεγγύης και μαζί με τα παιδιά στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σταθμού και μοίρασαν δώρα, προσφέροντας ευτυχισμένες και ξέγνοιαστες στιγμές.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα:  Μαζί για το Παιδί

Περίοδος Εφαρμογής : Σεπτέμβριος 2014 – Δεκέμβριος 2014