Δράσεις Chiesi Hellas

Η Chiesi Hellas ομορφαίνει το περιβάλλον - Περιβάλλον

Η Chiesi Hellas ομορφαίνει το περιβάλλον 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Chiesi Ελλάς επιθυμώντας να ομορφύνει το περιβάλλον στο οποίο καθημερινά δραστηριοποιούμαστε και έπειτα από μια σειρά διαδικασιών που περιλαμβάνουν άδειες από δημόσιους φορείς, επεμβαίνει εικαστικά και δημιουργεί τοιχογραφία που απεικονίζει ένα δάσος στον τοίχο του παράδρομου της Αττικής Οδού που βρίσκεται μπροστά από τα γραφεία της. Σκοπός της ενέργειας είναι η αισθητική αποκατάσταση του χώρου, με στόχοτην ενθάρρυνση μελλοντικών πρωτοβουλιών που θα ομορφύνουν τον περιβάλλοντα χώρο.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: 

1) Αττική Οδός

2) Γεν. Δ/νση  Ανάπτυξης Προγραμμάτων & Υποδομών, Δ/νση ΚΕΣΟ

3) Δημοτική Αστυνομία και Δημαρχείο Αμαρουσίου

Περίοδος Εφαρμογής : Ιούλιος 2012

Δημιουργία site MyAsthma.gr - Κοινωνία

MyAsthma.gr 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: H Chiesi Ελλάς χορήγησε τη δημιουργία του πρώτου site στην Ελλάδα για Ασθματικούς Ασθενείς. Μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Ομάδας Άσθματός που υποστηρίχθηκε εξολοκλήρου από την Chiesi Ελλάς ώστε να καλύψει το κενό ενημέρωσης των Ασθενών με Άσθμα. Μια πηγή πληροφοριών για τους ίδιους τους ασθενείς και των συγγενών τους, όλους όσους ήθελαν, αλλά δεν έβρισκαν μια έγκυρη και εύκολα προσβάσιμη ενημέρωση. «Ένα κλικ» είναι αρκετό για να λυθούν πολλές απορίες και να απαντηθούν ερωτήματα από ειδικούς.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: 

1) Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

2) Ομάδα Άσθματος

Περίοδος Εφαρμογής : Από τις 8 Απριλίου 2012 και πλέον στο www.myasthma.gr

Ανακύκλωση: χαρτιού - φορητών ηλεκτρικών στηλών - Περιβάλλον

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: H Chiesi Ελλάς ανακυκλώνει χαρτιά και φορητές ηλεκτρικές στήλες που χρησιμοποιούνται στα γραφεία της εταιρείας. Προστατεύει το περιβάλλον μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χωματερές και ενισχύει την οικολογική συνείδηση των εργαζομένων της ορίζοντας τον δρόμο της ανακύκλωσης ως πάγια τακτική.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: 

1) Δημοτική Υπηρεσία Ανακύκλωσης

2) ΑΦΗΣ

Ενίσχυση Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - Κοινωνία

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: H Chiesi Ελλάς συνδράμει κάθε χρόνο με ένα χρηματικό ποσό προς ενίσχυση του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Η Κιβωτός του κόσμου»

Ενίσχυση Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΜΕΡΙΜΝΑ - Κοινωνία

Ενίσχυση Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ΜΕΡΙΜΝΑ

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Chiesi Ελλάς ενίσχυσε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΜΕΡΙΜΝΑ δωρίζοντας ένα τηλεφωνικό κέντρο & 20 τηλεφωνικές συσκευές Samsung για τον εξοπλισμό του Τηλεφωνικού κέντρου της γραμμής υποστήριξης του οργανισμού στη Θεσ/νικη, ενώ προχώρησε και σε χρηματική ενίσχυση για τις δαπάνες του ΜΚΟ ‘ΜΕΡΙΜΝΑ’.

Περίοδος Εφαρμογής : Ιούνιος 2012

Σύλλογος Αιμοκαθαρούμενων Νεφροπαθών Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ - Κοινωνία

Βελτίωση υποδομών χώρου αιμοκάθαρσης νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Chiesi Ελλάς συνέδραμε οικονομικά τον Σύλλογο Αιμοκαθαρούμενων Νεφροπαθών Νοσοκομείου ‘ΑΤΤΙΚΟΝ’ για τη βελτίωση των υποδομών του χώρου αιμοκάθαρσης των ασθενών.

Περίοδος Εφαρμογής : Ιανουάριος 2012

Ανακατασκευή εργαστηρίου, Τμήμα Φαρμακευτικής Χημείας ΕΚΠΑ - Κοινωνία

Ανακατασκευή εργαστηρίου, Τμήμα Φαρμακευτικής Χημείας ΕΚΠΑ

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: H Chiesi Ελλάς επιθυμώντας να ενισχύσει τη φαρμακευτική έρευνα και να βοηθήσει τους νέους επιστήμονες ανακατασκευάζει το εργαστήριο στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Τομέας Φαρμακευτικής Χημείας, στο Τμήμα Φαρμακευτικής.

Περίοδος Εφαρμογής : 2011

Χορηγία φαρμάκων - Κοινωνία

Χορηγία φαρμάκων σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: H Chiesi Ελλάς βρίσκεται στο πλευρό των ασθενών που το έχουν ανάγκη και υποστηρίζει έμπρακτα φορείς και ασθενείς που λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και προβλημάτων διαβίωσης δεν μπορούν να λάβουν τη θεραπεία τους. Σε συνεργασία με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, η Chiesi Ελλάς βρίσκεται στο πλευρό ανήλικου ασθενή που πάσχει από Ινοκυστική νόσο καλύπτοντας τις ανάγκες του παιδιού όσον αφορά τη χορηγία του φαρμάκου.

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Το Χαμόγελο του Παιδιού

Περίοδος Εφαρμογής : Από Ιούνιο 2011 – Σήμερα