Δράσεις Pharmaserve-Lilly

Δωρεές φαρμάκων σε νοσοκομεία & κοινωνικά φαρμακεία για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες - Κοινωνία

Δωρεές φαρμάκων σε νοσοκομεία & κοινωνικά φαρμακεία για ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η συνεισφορά μας μέσω της αύξησης της πρόσβασης σε φάρμακα που είναι απολύτως απαραίτητα για τη διασφάλιση της υγείας τους & της ζωής τους είναι σταθερά στο επίκεντρο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μας και φέτος.  Οι δωρεές φαρμάκων της Φαρμασέρβ – Λίλλυ από την αρχή του 2014 σε νοσοκομεία & ΜΚΟ ανέρχονται σε 13.900 περίπου συσκευασίες και αφορούν κυρίως σε ογκολογικά, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά φάρμακα, ινσουλίνες αλλά και σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: Νοσοκομεία – «Μεταξά», Γ.Ν.Α « Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν.Α «Ο Ευαγγελισμός», «Θεαγένειο» Κοινωνικά Φαρμακεία Δήμου Κρωπίας, Δήμου Ναυπακτίας, Δήμου Σαλαμίνας – Στάση Ζωής, Νομού Θεσσαλονίκης-Παύλος Μελάς, Κ. Υγείας Καρλοβασίου Σάμου, Ογκολογικό ιατρείο Γ.Ν.Θώρακος “ΣΩΤΗΡΙΑ”

Περίοδος Εφαρμογής : 2014

Δωρεές στην Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ - Κοινωνία

Δωρεές στην Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Δωρεάν Διάθεσης για Άπορους και Ανασφάλιστους» ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε φάρμακα της εταιρείας μας. Το 2014 έχουν πραγματοποιηθεί από την εταιρεία μας δωρεές 900 περίπου συσκευασιών σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας μέσω αυτού του Δικτύου.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με τον ΣΦΕΕ

Περίοδος Εφαρμογής : 2014

Υποστήριξη των περιοδικών & ιστοσελίδων συλλόγων ασθενών ή ΜΚΟ - Κοινωνία

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: 

Υποστήριξη των περιοδικών & ιστοσελίδων συλλόγων ασθενών ή ΜΚΟ μέσω εταιρικών καταχωρήσεων:

Περιοδικά:Tο Βήμα της ΠΕΝΔΙ, Σακχαρώδης Διαβήτης – Φροντίδα για όλους της ΕΛΟΔΙ, περιοδικό «Γλυκιά ζωή» της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Συνολικό κόστος 5.500€

Περίοδος Εφαρμογής : 2014

«Άνοιξε το δρόμο στη ζωή» Ενημερώσου - Προφυλάξου - Κοινωνία

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ ήταν μεταξύ των υποστηρικτών – χορηγών της εκστρατείας ενημέρωσης για τον ΣΔ που πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πειραιά & Νήσων κατά τη διάρκεια του 2014.

Στόχοι της εκστρατείας ήταν η έγκυρη ενημέρωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη, η αποστιγματοποίηση των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη, η πρόληψη & η ευαισθητοποίηση. Η δραστηριότητα αυτή απευθυνόταν σε άτομα με διαβήτη, στις οικογένειες, τους φίλους τους, στα ΜΜΕ & στο ευρύ κοινό. Η εκστρατεία πλαισιώθηκε από εξαίρετους εξειδικευμένους στο διαβήτη γιατρούς & νοσηλευτές οι οποίοι ενημέρωσαν χιλιάδες συνανθρώπους μας σχετικά με το ΣΔ & την επιτυχή διαχείριση του, μέσα από επιστημονικές ημερίδες & έντυπο υλικό που δινόταν σε κεντρικά σημεία των 3 σταθμών της εκστρατείας.

Η έναρξη της εκστρατείας έγινε στις 25 Ιουνίου με ενημερώσεις στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά & με Σεμινάριο με τίτλο

«Βλέποντας το διαβήτη σφαιρικά» στο ξενοδοχείο Θεοξένια, συνεχίστηκε με δεύτερο σταθμό τη Σαλαμίνα στις 5 Ιουλίου & ολοκληρώθηκε με αντίστοιχες δράσεις στην Αίγινα στις 12 Ιουλίου.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: Σύλλογο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πειραιά και Νήσων

Περίοδος Εφαρμογής : 2014

Χορηγική υποστήριξη του «Διαβητικού Χωριού» - Κοινωνία

Χορηγική υποστήριξη του «Διαβητικού Χωριού» 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ ήταν μεταξύ των υποστηρικτών-χορηγών του Διαβητικού Χωριού που πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Νοεμβρίου 2014, από  την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), στη Δράμα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σακχαρώδη Διαβήτη. Στις 6 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Λυκείου Ελληνίδων Δράμας συζητήσεις & workshops με συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας & άτομα με διαβήτη ενώ στις 7&8 Νοεμβρίου στήθηκε το Διαβητικό Χωριό στην πλατεία Ελευθερίας Δράμας, με θεματικές γειτονιές – τέντες, ενημέρωσης, πρόληψης, εκπαίδευσης, αυτοελέγχου, διατροφής, άθλησης, παιδότοπο κτλ δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες πολίτες να ενημερωθούν για το διαβήτη, τις συνέπειες αλλά & τη σωστή διαχείριση του.

Περίοδος Εφαρμογής : 2014

«Κρίκος Ζωής» - Κοινωνία

«Κρίκος Ζωής» 

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ έγινε « Κρίκος Ζωής» του Αγώνα Δρόμου 5χιλ και του περιπάτου 2χιλ «Τρέχουμε πιο γρήγορα από τη σκιά του » μια ενέργεια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού που πραγματοποιήθηκε και φέτος στις 28/ 09/ 2014 από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνου Μαστού «Άλμα Ζωής». Με την ευκαιρία αυτή υπήρξε ευαισθητοποίηση των γυναικών της εταιρείας για έγκαιρη πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: Άλμα Ζωής

Περίοδος Εφαρμογής : 2014

Υποστήριξη με τρόφιμα ή έμμεση οικονομική υποστήριξη σε ΜΚΟ & Ενορίες - Κοινωνία

Υποστήριξη με τρόφιμα ή έμμεση οικονομική υποστήριξη σε ΜΚΟ & Ενορίες  

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Φαρμασέρβ–Λίλλυ συνεργάστηκε κατά τη διάρκεια του 2014 με την Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Μπορούμε» που συμβάλει στην καταπολέμηση της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού και της αξιοποίησης του για κοινωφελή σκοπό, ενώ παρείχε τρόφιμα ή έμμεση οικονομική υποστήριξη με αγορά προϊόντων- αγαθών σε ΜΚΟ και ενορίες της Αττικής.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: «Μπορούμε», « Χατζηκυριάκειο  Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας», Κέντρο Ειδικών Ατόμων « η Χαρά»

Περίοδος Εφαρμογής : 2014

Οικονομική υποστήριξη του έργου συλλόγων ασθενών ή συναφών ΜΚΟ, μέσω δωρεών - Κοινωνία

Οικονομική υποστήριξη του έργου συλλόγων ασθενών ή συναφών ΜΚΟ, μέσω δωρεών  

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Η Φαρμασέρβ – Λίλλυ ενίσχυσε το 2014 μέσω δωρεών συνολικού ύψους 18.800€, μια σειρά συλλόγων ασθενών στο έργο & τις δράσεις τους με στόχο τη στήριξη συμπολιτών μας που έχουν προσβληθεί από σοβαρές ασθένειες όπως ο Διαβήτης, ο Καρκίνος & η οστεοπόρωση και την εκπαίδευση τους για την καλύτερη δυνατή διαχείριση της  νόσου τους:

  • Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα»,
  • Σύλλογος Διαβητικών Νομού Θεσσαλονίκης « Άγιος Δημήτριος»,
  • Σύλλογος Διαβητικών Νομού Δράμας,
  • Σύλλογο Διαβητικών Νομού Πιερίας,
  • Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Λάμψη».

Περίοδος Εφαρμογής : 2014