Δράσεις Menarini Hellas

Δίνουμε Αίμα, Δίνουμε Ζωή - Κοινωνία

Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς Εργαζομένων της Menarini

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη στις 14/06 και με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων της MENARINI HELLAS πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η Τράπεζα Αίματος «MENARINI HELLAS» λειτουργεί από το 2011 με σκοπό την κάλυψη εκτάκτων αναγκών τόσο των εργαζομένων, όσο και των οικογενειών τους.

Περίοδος Εφαρμογής : 14 Ιουνίου 2014

Κέντρο της Γης - Περιβάλλον

Επίσκεψη Εργαζομένων στο Κέντρο της Γης

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας με άξονα το περιβάλλον, το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της MENARINI HELLAS μαζί με τις οικογένειες τους επισκέφτηκαν και περιηγήθηκαν στο περιβαλλοντικό πάρκο άτυπης εκπαίδευσης,  το «Κέντρο της Γης». Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των εργαζομένων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες για την ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας, που στόχο θα έχει την ομαλή μετάβαση σε ένα μοντέλο αειφόρου κοινωνικής οργάνωσης, που δεν θα βασίζεται στην απειλητική για τη φύση κατανάλωση των φυσικών πόρων, αλλά στη συνεργατική συμβίωση ανθρώπου και φύσης και στη συλλογική βελτίωση των όρων διαβίωσης του σύγχρονου ανθρώπου.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: «Οργάνωση Γη»  http://www.organizationearth.org/

Περίοδος Εφαρμογής : 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μαζεύουμε Καπάκια, Μοιράζουμε Χαμόγελα - Κοινωνία, Περιβάλλον

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Περισσότερα από 30.000 πλαστικά καπάκια όλων των συσκευασιών (μπουκαλιών, απορρυπαντικών) συγκεντρώθηκαν από τους εργαζομένους της εταιρείας MENARINI HELLAS σε διάστημα λιγότερο των 6 μηνών στο πλαίσιο της δράσης «Μαζεύουμε καπάκια, μοιράζουμε χαμόγελα». Τα πλαστικά καπάκια εστάλησαν στο Σύλλογο Παραπληγικών & κινητικά αναπήρων του Νομού Πέλλας για την ενίσχυση της προσπάθειας τους, να βοηθούν Άτομα με Ειδικές Ικανότητες, προσφέροντας αμαξίδια και λοιπά ορθοπεδικά είδη σε όποιον τα έχει ανάγκη. Η δράση συνεχίζεται!

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: Σύλλογος Παραπληγικών & κινητικά αναπήρων του Νομού Πέλλας (Πρόεδρος και Χρηστάκη)

Περίοδος Εφαρμογής : Ιανουάριος 2014 – σήμερα

Στηρίζουμε τα Κοινωνικά Φαρμακεία - Κοινωνία

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: H MENARINI HELLAS στο πλαίσιο της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και θέλοντας να συμβάλει ουσιαστικά στη Δημόσια Υγεία και σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη στηρίζει έμπρακτα τα τελευταία χρόνια τη λειτουργία και το θεσμό των Κοινωνικών Φαρμακείων και Ιατρείων μέσω της δωρεάς φαρμάκων. To Α΄εξάμηνο του 2014 πραγματοποιήθηκαν δωρεές φαρμάκων (περισσότερες από 1.000 συσκευασίες) προς το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου και Αλεξανδρούπολης.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: ΜΚΟ Αποστολή, Αρχιεπισκοπή Αθηνών, Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Δήμος Ζωγράφου, Δήμος Αλεξ/πολης

Περίοδος Εφαρμογής : 2011 – έως σήμερα

Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών και Ρούχων - Κοινωνία

Εθελοντική Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών και Ρούχων Εργαζομένων της Menarini

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, οι εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρείας MENARINI HELLAS στο πλαίσιο συνέχισης ενεργειών κοινωνικής ευθύνης, εθελοντικά συγκέντρωσαν σχολικά είδη και ρούχα, τα οποία διέθεσαν στον ΜΚΟ «Θεόφιλος» προκειμένου να στηρίξουν πολύτεκνες οικογένειες, που αντιμετωπίζουν συνθήκες αποκλεισμού και φτώχειας. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 15 κούτες, οι οποίες γέμισαν με χαμόγελα πολλές οικογένειες.

Συνεργασία με ΜΚΟ ή άλλο Οργανισμό/Φορέα: ΘΕΟΦΙΛΟΣ, στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια www.theophilos.gr

Περίοδος Εφαρμογής : Σεπτέμβριος 2014

Συμβουλευτική Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας Νέων - Κοινωνία

Πρόγραμμα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας Νέων για τα παιδιά των εργαζομένων ηλικίας 18-25  χρονών

Σύντομη Περιγραφή Καλής Πρακτικής: Στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η MENARINI HELLAS σε συνεργασία με εταιρεία Συμβούλων διοργάνωσε το Σάββατο 11 Οκτωβρίου ένα συμβουλευτικό εκπαιδευτικό και διαδραστικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας Νέων για τα παιδιά των εργαζομένων ηλικίας 18-25  χρονών. Στόχος του Προγράμματος ήταν να κινητοποιηθεί η νεολαία και να δραστηριοποιηθεί δημιουργικά στην αναζήτηση εργασίας. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναλύθηκαν μεταξύ άλλων με διαδραστικό τρόπο οι νέες τάσεις και ευκαιρίες στην ελληνική αγορά εργασίας, μέθοδοι αναζήτησης εργασίας, δικτύωση στην αγορά εργασίας, social media και πως συνδέονται με την αναζήτηση εργασίας.

 

Περίοδος Εφαρμογής : 11 Οκτωβρίου 2014