Novartis Hellas

Έτος ιδρύσεως: 1996

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος: Georg Schroeckenfuchs

Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής: Κωνσταντίνος Φρουζής

Αριθμός εργαζομένων: 610 (31/12/2011)

Κύκλος εργασιών (31/12/2010): 416.754.303

Βραβεία/Διακρίσεις(2011):

Scrip Awards 2011 –  Σε τρεις σημαντικές κατηγορίες: Φαρμακευτική Εταιρεία της Χρονιάς, Καλύτερο Νέο Φαρμακευτικό Προιόν και Στέλεχος της Χρονιάς για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Novartis, Joe Jimenez

Newsweek’s 2011 Green Rankings – 34η θέση μεταξύ των 100 μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως

MedAdNews 2011 “Top Pharma Companies” – «Η κορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία της Χρονιάς»

Forbes – «Η καλύτερη Φαρμακευτική Εταιρεία της Δεκαετίας»

Fortune’s “World’s Most Admired Companies 2011” – Πρώτη θέση μεταξύ των πλέον εκτιμώμενων φαρμακευτικών ετιαρειών παγκοσμίως

Η ιστορία της Novartis ξεκινάει δύο αιώνες πίσω με τρεις εταιρείες: τη Geigy, τη Ciba και τη Sandoz. Το 1970, η Ciba και η Geigy συγχωνεύθυκαν και δημιούργησαν την Ciba-Geigy. To 1996 οι εταιρείες Sandoz και Ciba συγχωνεύθηκαν δημιουργώντας τη Novartis. Με έδρα την Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis σήμερα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 140 χώρες με 100.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης

Η Novartis AG επικεντρώνεται σε πέντε τομείς:

• Τομέας Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων (Pharmaceuticals)
• Τομέας Εμβολίων και Διαγνωστικών (Vaccines and Diagnostics)
• Τομέας Sandoz (Generics)
• Τομέας Καταναλωτικών Προιόντων Υγείας (Consumer Health)
• Τομέας Alcon (Η μεγαλύτερη εταιρεία οφθαλμολογικών προιόντων, η οποία δραστηριοποιείται σε τρεις τομείς: Χειρουργικά οφθαλμολογικά προιόντα, φάρμακα οφθαλμολογικών παθήσεων και καταναλωτικά προιόντα)

H Novartis Hellas, η οποία ανήκει στον Όμιλο Novartis AG, είναι μια πρωτοπόρος και δυναμική εταιρεία στον ελληνικό και φαρμακευτικό χώρο. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Novartis Hellas επικεντρώνονται στους τομείς των Συνταγογραφούμενων Ιδιοσκευασμάτων και των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (OTC).

Η δέσμευση μας για υπεύθυνη και βιώσιμη ανάπτυξη στηρίζεται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

1. Οι Ασθενείς

Η στρατηγική της εταιρείας μας διεθνώς έχει ως άξονα την τοποθέτηση των ασθενών στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, με γνώμονα την μεγιστοποίηση των οφελών που μπορούμε να τους παρέχουμε.

• Με καινοτόμα, ασφαλή και σταθερά υψηλής ποιότητας  σκευάσματα.
• Με συνεχή στήριξη Συλλόγων Ασθενών είτε με οικονομική υποστήριξη είτε με την οργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για συγκεκριμένη νόσο.
• Με πάνω από 90 κλινικές μελέτες στην Ελλάδα με επένδυση περισσότερων απο €4 εκατ.
• Με προσφορά δωρεάν πολυφαρμακευτικής αγωγής αξίας 60 εκατομμυριών δολαρίων για τη θεραπεία 5 εκατομμύριων ασθενών από το 2000 έως σήμερα

2. Η Επιχειρηματική Δεοντολογία

Τηρούμε πιστά τους θεσμοθετημένους κανόνες δεοντολογίας σε όλες τις ερευνητικές δραστηριότητες και επιχειρηματικές μας πρακτικές ακολουθώντας τους:

• Διεθνείς Κώδικες (EFPIA, EFCPIA)
• Εθνικούς Κώδικες (π.χ Νομοθεσία ΕΟΦ, ΕΣΥ, Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, Κώδικας Ελληνικής Φαρμακευτικής)
• Εθνικό Δίκαιο (π.χ Κώδικας Δεοντολογίας ΣΦΕΕ)

Παράλληλα η Novartis έχει δημιουργήσει ένα πλαίσιο πολιτικών όπως ο Εσωτερικός Κώδικας Συμπεριφοράς και την Πολιτική NP4 (Novartis Pharma Principles & Practices for Professionals)

3. Οι Ανθρωποί μας και η Κοινωνία

Αποτελούμε αναπόσπαστο μέρος των κοινωνιών στις οποίες λειτουργούμε. Οι άνθρωποι μας είναι η κινητήριος δύναμη της επιτυχίας μας. Βασίζουμε τις πολιτικές μας πάνω σε αρχές όπως η τιμιότητα, το ήθος, η ειλικρίνεια και ο αμοιβαίος σεβασμός. Δημιουργούμε για τους συναδέλφους μας ένα ασφαλές, υγιεινό, ανοικτό εργασιακό περιβάλλον που αγκαλιάζει την διαφορετικότητα, και στο οποίο η καινοτομία, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα ανταμείβονται. Ενδεικτικά:

• Με συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη
• Με πρόσθετες κοινωνικές παροχές σε όλους τους εργαζόμενους
• Με αξιολόγηση και επιβράβευση εργαζόμενων
• Με ενέργειες για την Ισορροπία Προσωπικής και Επαγγελματικής Ζωής

Κάθε χρόνο, την άνοιξη, αφιερώνουμε την επέτειο της ημέρας της ίδρυσης της Novartis στην κοινωνία, καθιερώνοντάς την ως  «Ημέρα Εθελοντικής Κοινωνικής Προσφοράς» όλων των εργαζομένων προς τους συναθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Η Novartis αποδίδει μεγάλο τμήμα του κύκλου εργασιών της στην κοινωνία, μέσω πληρωμών φόρων (άμεσων ή έμμεσων), προμηθευτών, μισθοδοσίας, ασφαλειών, επενδύσεων για έρευνα, προστιθέμενη αξία παραγωγής, κτλ. Σε μία ιδιαίτερη χρονιά, όπως ήταν το 2011, τα ποσά αυτά ξεπέρασαν συνολικά τα € 150 εκατ.

4. Η Μέριμνα για το Περιβάλλον

Επιδίωξη μας είναι να κάνουμε λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων και να ελαχιστοποιούμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όλων των δραστηριοτήτων μας καθώς και του κύκλου ζωής των προιόντων μας.

• Στη Novartis Hellas ανακυκλώνουμε χαρτί, μπαταρίες και μελάνια εκτυπωτών των γραφείων μας
• Συμμετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια ανακύκλωσης συσκευασιών δίνοντας κάθε χρόνο πάνω από €50.000 στην Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης
• Μειώνουμε τις εκπομπές ρύπων, χρησιμοποιώντας υβριδικά αυτοκίνητα
• Μειώσαμε την κατανάλωση νερού τα τελευταία χρόνια κατά 14,9% λόγω της ορθολογικής χρήσης για την άδρευση και την αποτροπή διαρροών

Διεύθυνση:

12ο χλμ Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, Μεταμόρφωση 144 10, Αθήνα

Τηλέφωνο:

+30 (210) 2811 712

Eπιπλέον στοιχεία:

Διευθυντής Επικοινωνίας: Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, Τηλ.: 210 2897345, Fax: 210 2897310, e-mail: [email protected]