Έτος Ιδρύσεως: 1971
Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας & Κύπρου: Susan King-Barnardo
Αριθμός εργαζομένων (31/12/2016): 63
Κύκλος εργασιών (2016): € 53,9 εκατ.

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας στην υγεία, τις βιοεπιστήμες και τα υλικά υψηλής απόδοσης. Περίπου 50.000 άνθρωποι εργάζονται με στόχο να εξελίξουν περαιτέρω τεχνολογίες που βελτιώνουν και αναβαθμίζουν τη ζωή – από βιοφαρμακευτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του καρκίνου ή της πολλαπλής σκλήρυνσης και τεχνολογίες αιχμής για την επιστημονική έρευνα και την παραγωγή, μέχρι υγρούς κρυστάλλους για smartphones και τηλεοράσεις LCD. Το 2015, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους € 12,85 δισ. σε 66 χώρες.

Έχοντας ιδρυθεί το 1668, η Merck είναι η παλαιότερη φαρμακευτική και χημική εταιρεία στον κόσμο. Η Merck, Darmstadt, Γερμανία, διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck (εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono, EMD Millipore και EMD Performance Materials).

Επιχειρηματικοί Κλάδοι

Η Merck δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε τρεις επιχειρηματικούς κλάδους: Υγεία (Biopharma, Consumer Health), Βιοεπιστήμες (Life Science) και Υλικά Υψηλής Απόδοσης (Performance Materials).

Το χαρτοφυλάκιο του τομέα Βιοφαρμακευτικών(Biopharma) περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα σκευάσματα για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου, των όγκων κεφαλής και τραχήλου, της πολλαπλής σκλήρυνσης, της υπογονιμότητας, των διαταραχών αυξητικής ορμόνης, των καρδιαγγειακών παθήσεων, των διαταραχών του θυρεοειδούς, όπως για παράδειγμα ο υπερθυρεοεδισμός ή υποθυρεοειδισμός, και του διαβήτη.

Ο τομέας Προϊόντων Προσωπικής Φροντίδας και μη Συνταγογραφούμενων Φαρμακευτικών Προϊόντων (Consumer Health) περιλαμβάνει μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα για την ανακούφιση από τον πόνο των μυών, των αρθρώσεων και της μέσης, τα κρυολογήματα και τους πονοκεφάλους. Επιπλέον, ο επιχειρηματικός τομέας προσφέρει προβιοτικά συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνη C και διάφορα προϊόντα με βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά, που υποστηρίζουν την υγεία των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, του θηλασμού και της εμμηνόπαυσης.

Ο επιχειρηματικός κλάδος Βιοεπιστημών (Life Science) περιλαμβάνει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τεχνολογίας για τον κλάδο των Βιοεπιστημών. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του χρησιμοποιούνται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παρασκευή φαρμάκων χημικής και βιοτεχνολογικής προέλευσης, καθώς και σε εργαστήρια έρευνας και εφαρμογών. Επιπλέον, ο επιχειρηματικός κλάδος προσφέρει συστήματα ανάλυσης και σετ δοκιμών για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων των Υλικών Υψηλής Απόδοσης (Performance Materials) περιλαμβάνει χημικά σκευάσματα και λειτουργικά υλικά για εφαρμογές σε τομείς όπως τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη, ο φωτισμός, τα φωτοβολταϊκά, η τεχνολογία εκτύπωσης, καθώς και για επιστρώσεις, πλαστικά, καλλυντικά και τη βιομηχανία τροφίμων.

Η Merck στην Ελλάδα

Η Merck δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1971. Εστιάζουμε τις δραστηριότητές μας σε δύο τομείς:

Biopharma
Συνταγογραφούμενα σκευάσματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, της πολλαπλής σκλήρυνσης, της υπογονιμότητας, των διαταραχών αυξητικής ορμόνης και του θυρεοειδούς, των καρδιομεταβολικών παθήσεων και του διαβήτη τύπου ΙΙ.

LifeScience
Καινοτόμος εξοπλισμός και προμήθειες εργαστηρίου που βρίσκουν εφαρμογή στις βιοεπιστήμες, τη φαρμακευτική έρευνα, τη χημική ανάλυση και την παραγωγή φαρμάκων και τροφίμων.

Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 41-45 (Κτίριο Β), 151 23 Μαρούσι, Αθήνα

Τηλέφωνο: +30 (210) 6165 100

Φαξ: +30 (210) 6101 373, +30 (210) 6101 388

Ιστοσελίδα: http://www.merck.gr

Email: [email protected]

top2