Συνέχεια δυναμικών πρωτοβουλιών και για το 2014

Παρέμβαση κ. Κωνσταντίνου Μ. Φρουζή, Προέδρου ΣΦΕΕ Free Sunday

 

Παρέμβαση του κου Κ. Φρουζή, Προέδρου ΣΦΕΕ

Free Sunday,  Σαββατοκύριακο, 21-22 Δεκεμβρίου

Ένα δύσκολο και έντονα απαιτητικό έτος εκπνέει μέσα στα επόμενα 24ωρα, αφήνοντας μια κοινωνικά σκληρή παρακαταθήκη για ένα ακόμη πιο απρόβλεπτο 2014. Μέσα σε λίγες γραμμές δεν θα ήταν εύκολη η οποιαδήποτε περιγραφή των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε, ως έλληνες πολίτες, ως άνθρωποι σε μια δοκιμαζόμενη χώρα, ως μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας και ως εκπρόσωποι του χώρου της Υγείας.

Ο χώρος του φαρμάκου για μια ακόμη χρονιά, την τέταρτη κατά σειρά, βρέθηκε μεταξύ συμπληγάδων και παρά τις αποδεδειγμένες οριακές καταστάσεις που έχει βρεθεί, αναμένεται να δοκιμαστεί περαιτέρω μέσα στη νέα χρονιά καθώς θα πρέπει να λειτουργήσει πάνω στη δραματική συνθήκη της ελάχιστης φαρμακευτικής περίθαλψης των 2 δις ευρώ. Η Πολιτεία και η Τρόικα δυστυχώς πιστεύουν ότι μόνο τόσο αξίζουν οι Έλληνες πολίτες για θεραπείες σε μία ολοένα και φτωχότερη ελληνική κοινωνία.

Σαν φαρμακευτικές επιχειρήσεις και συγκεκριμένα σαν ΣΦΕΕ, μια ομάδα που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με τις ανάγκες των συνανθρώπων μας για περίθαλψη, ανάγκες που είναι δικές μας, ανθρώπινες και που φυσικά δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με κοινωνικά κριτήρια που ρέπουν προς ρατσιστικές  θεωρήσεις, προσπαθήσαμε να βρούμε δρόμους για να εισφέρουμε στην προσπάθεια ανόρθωσης της κοινωνίας και οικονομίας.

Μια από τις πρωτοβουλίες μας, είναι η σταδιακή συγκέντρωση φαρμάκων μέσω της τράπεζας που ιδρύσαμε και η στήριξη των κοινωνικών φαρμακείων. Καθώς δεν φτάνουν τα υπομνήματα προς την πολιτεία αλλά χρειάζονται και πράξεις και με την πράξη μας αυτή βοηθάμε έστω μια μερίδα από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Την ίδια στιγμή επειδή πιστεύουμε στο φωτεινό μυαλό και πνεύμα του σύγχρονου έλληνα επιστήμονα, δώσαμε την ευκαιρία ώστε μέσα από το διαγωνισμό Innovation  Project να ενθαρρύνουμε τους νέους σε μυαλό ανθρώπους να μην δουν την ύφεση σαν τροχοπέδη αλλά σαν ανάγκη για εγρήγορση και ενεργοποίηση του πνεύματος για την παραγωγή εφαρμόσιμων λύσεων που μπορούν να έχουν και αξιόλογο οικονομικό αποτέλεσμα.

Αυτές εν συντομία είναι δυο από τις δράσεις μας που εντάσσονται στις λογικές αντιμετώπισης της κρίσης που εμπεριέχουν ανθρωπιά και όραμα. Δράσεις που μέσα στο αναμενόμενα δύσκολο 2014 πιστεύουμε ότι θα αποτελέσουν βασικές δομικές παρεμβάσεις.