Βραβεία ΕΒΕΑ 2013 Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Βράβευση EMRI (European Medical Research Institute), Ερευνητικό Τμήμα της εταιρίας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Βραβεία ΕΒΕΑ 2013

Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Βράβευση EMRI (European Medical Research Institute), Ερευνητικό Τμήμα της εταιρίας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κύριοι Υπουργοί,

Κύριε Πρόεδρε της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ,

 

Σας εκφράζω τις βαθύτατες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλων των συνεργατών μας και θα ήθελα να τους συγχαρώ, όλους αυτούς τους διακεκριμένους επιστήμονες, στελέχη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας, EMRI, ερευνητικού τμήματος της μεγάλης Ελληνικής φαρμακευτικής εταιρίας ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ, το οποίο βραβεύεται σήμερα.
Η επιτυχία αυτή ανήκει σ’ αυτούς καθώς έχουν καθιερώσει το ινστιτούτο στην αιχμή και στην πρωτοπορία της κλινικής έρευνας, στην χώρα μας αλλά και διεθνώς (Βραβεία SCRIP 2011)

Είναι το πνεύμα και το πάθος της αρίστευσης, εκείνο που έχει πρυτανεύσει από το 1996 μέχρι σήμερα στο EMRI, και που μας έχει οδηγήσει σε πλείστες σημαντικές επιτυχίες όπως είναι και η σημερινή.

Πρωτοπόρος σ’ αυτή την προσπάθεια ο διακεκριμένος ερευνητής και ιατρός, ο απ’ αρχής Διευθυντής του EMRI, Βαγγέλης Δροσινός.

Η διάκριση αυτή είναι μια ακόμη επιβεβαίωση ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε, έχουμε την δυνατότητα να επιτυγχάνουμε και να καταγράφουμε υπερβάσεις, στηριζόμενοι στην συστηματική εργασία, αφοσίωση στην επιστήμη και στην έμπνευση για την καλύτερη υπηρεσία προς τον άνθρωπο.

Πρέπει επίσης να αναφερθούμε στην τεράστια βοήθεια που μας προσέφερε σε τεχνογνωσία αλλά και επενδύοντας πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, η γιγαντιαία διεθνής Φαρμακευτική εταιρία Lilly η οποία είναι και ο μεγαλύτερος πελάτης του EMRI.

 

Όλα αυτά τα 17 χρόνια οι συνεργάτες μου και εγώ, κόντρα στις αντιξοότητες, την άρνηση, την γραφειοκρατία κλπ, προσπαθήσαμε και καταφέραμε αυτό όλο το επιστημονικό έργο που βραβεύεται σήμερα.

Η αποστολή μας είναι, να δημιουργούμε και να εξάγουμε αποτελέσματα κλινικής έρευνας, υψίστης τεχνολογίας για τους πελάτες μας.

Τα τελευταία 3 χρόνια, τα δύσκολα αυτά χρόνια, το EMRI όχι μόνο δεν μίκρυνε, ούτε έμεινε στάσιμο, απεναντίας μεγάλωσε. Η προσπάθεια δε αυτή, για την κλινική έρευνα γενικότερα στην χώρα μας, βοηθήθηκε σημαντικά και από τις εμπνευσμένες ενέργειες του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας για τις κλινικές μελέτες, τ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητού κυρίου Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

Σημαντικότατη δε, εξέλιξη  τους τελευταίους μήνες είναι ο εξορθολογισμός και η ρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου της κλινικής έρευνας στην χώρα μας με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση Σαλμά, η οποία δημοσιεύθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2013 και η οποία θέτει τις προϋποθέσεις για να γίνει η Ελλάδα αυτό που όλοι φιλοδοξούμε, Ευρωπαϊκό Κέντρο κλινικών ερευνών και έρευνας, γενικότερα.

Ο καρπός, όμως, της έρευνας είναι η καινοτομία, είναι οι νέες θεραπείες, είναι τα νέα φάρμακα. Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταμείψει την καινοτομία για τους γνωστούς λόγους.

 

Τώρα όμως.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Κάνω έκκληση, να επιτραπεί άμεσα η κυκλοφορία των νέων φαρμάκων, προς όφελος των Ελλήνων ασθενών που τα έχουν στερηθεί για περισσότερο από 2 χρόνια.

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ.

 

Κατεβάστε το docx αρχείο (97KB)

Κατεβάστε το zip αρχείο με τις φωτογραφίες (3,83MB)