Χαιρετισμός του κου Κωνσταντίνου Μ. Φρουζή, Προέδρου ΣΦΕΕ

Χαιρετισμός Προέδρου ΣΦΕΕ,κ.Φρουζή

Στο 11ο Παγκρήτιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

 

Kυρίες και κύριοι,

Αγαπητοί Σύνεδροι,

Καλή σας μέρα

Λυπάμαι που λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων δεν είμαι μαζί σας εκεί στην πατρίδα μου την Κρήτη.

Το συνέδριό σας γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τη χώρα αλλά και για το κλάδο του φαρμάκου περίοδο. Σε μια περίοδο που απαιτούνται αλλαγές για να βγούμε από το αδιέξοδο αλλά και το θάρρος για βαθιές τομές.

Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με αναλύσεις. Θα σταθώ όμως στο πιο βασικό που είναι ο ρατσιστικός για τους Έλληνες ασθενείς μνημονιακός στόχος για τον  φαρμακευτικό προϋπολογισμό του 2014 στα 2 δις ευρώ. Θεωρώ ως μεγάλη και δυσβάσταχτη πρόκληση την ασυνέπεια της Πολιτείας και της Τρόικας στην υποχρέωση τους να διατηρηθεί ένα αξιοπρεπές επίπεδο περίθαλψης.

Πιστεύω ότι η εξαθλίωση της φαρμακευτικής περίθαλψης είναι μία νάρκη στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας καθώς το επίπεδο των 2 δις. ευρώ  που προσδιορίστηκε αυθαίρετα για το 2014, θα έχει  καταστροφικές επιπτώσεις για την κοινωνία μας. Μια χώρα και μια κοινωνία που ήδη δοκιμάζεται τραγικά στην πρόσβαση των ασθενών και όχι μόνο…

Θα έχετε σίγουρα διαπιστώσει ότι πολλοί ασθενείς σας δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τη συμμετοχή τους κι ως εκ τούτου αναβάλλουν ή σταματούν τη θεραπεία τους.

Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να σας ευχηθώ ένα πετυχημένο Συνέδριο ελπίζοντας τα συμπεράσματά του να βρουν ανοιχτά τα αυτιά της Πολιτείας και των Κρατικών λειτουργών.

Σας ευχαριστώ.