Νέα

Νέα

EFPIA – ΣΦΕΕ στη μάχη κατά του κορoναϊού!

Δελτίο Τύπου
EFPIA – ΣΦΕΕ στη μάχη κατά του κορoναϊού!

 

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2020.– Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων και Συνδέσμων (EFPIA) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), μέλος της EFPIA, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους σε όλους εκείνους που επηρεάζονται από την πρόσφατη εκδήλωση του κορoναϊού (nCov-2019). Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την ανθρωπότητα, δεσμευόμαστε να συμμετάσχουμε στις παγκόσμιες προσπάθειες για τη φροντίδα των ατόμων που πλήττονται, να περιορίσουμε την επιδημία και να αναπτύξουμε πόρους για την αντιμετώπιση των μελλοντικών εστιών.

Για το σκοπό αυτό, η EFPIA απεύθυνε έκκληση σε όλες τις εταιρίες-μέλη να εστιάσουν με όλες τους τις δυνάμεις στην έρευνα, ώστε να βρεθούν τα κατάλληλα εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην καταπολέμηση των κορoναϊών.

Τα συναφή εργαλεία περιλαμβάνουν διαγνωστικά και βιοδείκτες, εγκεκριμένες θεραπείες ή ενώσεις σε εξέλιξη που θα μπορούσαν να αναπροσαρμοστούν για χρήση στη θεραπεία ασθενών με κορoναϊό. Στον κατάλογο των πιθανών εργαλείων που αναζητούνται ήδη περιλαμβάνονται και δεδομένα αλληλουχίας (παθογόνα, γονιδιώματα), κυτταρικές σειρές, αποθετήρια βιολογικών δεξαμενών κλινικών δειγμάτων, ιικά αποθέματα και στελέχη που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη της ανάπτυξης ή επικύρωσης νέων θεραπειών.

Εκτός από την πρόσκληση για εξεύρεση και παροχή εργαλείων, η EFPIA διερευνά, μέσω της πρωτοβουλίας για τα καινοτόμα φάρμακα (ΙΜΙ), δυνητικές ενέργειες για τη στήριξη της ανάπτυξης ερευνητικών προγραμμάτων συνεργασίας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάπτυξη θεραπευτικών και διαγνωστικών για τον κορoναϊό και προκειμένου να βρεθεί το σχετικό εμβόλιο.

Η ευρωπαϊκή ερευνητική κοινότητα έχει συνεργαστεί με επιτυχία και έχει ανταποκριθεί σε παγκόσμιες κρίσεις στον τομέα της υγείας και στο παρελθόν. Οι έρευνες για τον Ebola και τον Ebola + μέσω της πρωτοβουλίας για τα καινοτόμα φάρμακα (ΙΜΙ) οδήγησαν σε δύο νέα εμβόλια, τέσσερα νέα διαγνωστικά εργαλεία, καθώς και νέα εργαλεία αναγνώρισης και συμμόρφωσης. Έτσι και τώρα, ευελπιστούμε ότι η συνεργασία θα μας δώσει τη δυνατότητα να επιταχυνθεί η ανάπτυξη πόρων για την αντιμετώπιση και αυτής της εστίας.

 

– Τέλος –

Μετάβαση στο περιεχόμενο