Δράσεις Μελών

Δράσεις Μελών

Δράσεις ΕΚΕ

H GENESIS Pharma πραγματοποιεί ένα εκτεταμένο κοινωνικό πρόγραμμα για περισσότερο από 15 χρόνια. Ενισχύει δεκάδες συλλόγους ασθενών και φορείς που προσφέρουν έργο σε πάσχοντες και πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας-πρόληψης και συγκεκριμένα για την πολλαπλή σκλήρυνση, τον καρκίνο, την ψωρίαση και τη σιδηροπενία. Πραγματοποιεί, επίσης, έργο στήριξης δομών για παιδιά και νέους, με κύριους στόχους την ενίσχυση της εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών, την επιβράβευση της αριστείας και την προαγωγή του αθλητισμού.

Μεταξύ των δράσεών της συγκαταλέγεται το Πρόγραμμα ‘Generous School’, που περιλαμβάνει δράσεις ανάπλασης και αναβάθμισης σχολείων της Αττικής και ‘Generous Γνώση’, για την ενίσχυση ακριτικών σχολείων με υποστηρικτικό εξοπλισμό διδασκαλίας και τεχνολογίας που έχει ταξιδέψει μεταξύ άλλων στην Κάλυμνο, την Τέλενδο, τη Νίσυρο και την Τήλο. Επίσης, στηρίζει ως χορηγός, από το 2014, την προετοιμασία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας Κέλλυς Αραούζου, που αποτελεί την επίσημη συμμετοχή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ από το 2018 υποστηρίζει και την προετοιμασία των αθλητών της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει ενισχύσει σημαντικά και την επένδυσή της σε δράσεις αλληλεγγύης, ανταποκρινόμενη άμεσα σε ειδικές κοινωνικές ανάγκες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία συμμετέχει σταθερά στο Πρόγραμμα ‘ΔΙΑΤΡΟΦΗ’ του Ινστιτούτου Prolepsis για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας παιδιών, μέσω του οποίου έχει προσφέρει 40.260 υγιεινά γεύματα σε περισσότερα από 450 παιδιά σε σχολεία της Αττικής. Σημαντική είναι, προς αυτή την κατεύθυνση, και η δράση της εθελοντικής ομάδας εργαζομένων GENEROUS που δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσει ΜΚΟ και φορείς σε ανάγκη, είτε μέσα από εθελοντικό έργο είτε μέσω κάλυψης υλικών αναγκών. Στην GENESIS Pharma έχει, επίσης, δημιουργηθεί running team που συμμετέχει σε αθλητικές διοργανώσεις για τους σκοπούς συλλόγων ασθενών και ΜΚΟ.

Τέλος, με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, πραγματοποίησε σημαντική δωρεά στο ΕΣΥ σε τραχειοστομίες, μάσκες, ολόσωμες φόρμες και ποδονάρια σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον ΣΦΕΕ και προχώρησε σε δωρεά εξοπλισμού για μονάδα COVID-19 του Ιπποκρατείου και δωρεά αιθανόλης στο ίδιο νοσοκομείο, ενώ διέθεσε rapid tests στον Ευαγγελισμό. Υποστηρίζει, επίσης, ειδικές ενημερωτικές δράσεις που πραγματοποιούν Σύλλογοι Ασθενών. Παράλληλα, εφαρμόζει πρωτόκολλο εσωτερικής λειτουργίας με μέτρα για την ασφάλεια και υγιεινή των χώρων εργασίας, την ομαλή διάθεση των προϊόντων της υπό συνθήκες αυξημένων μέτρων προστασίας, την εξ αποστάσεως εργασία, την υποστήριξη των εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες κ.α.

Η άμεση συνεισφορά της GENESIS Pharma στην εθνική οικονομία και την κοινωνία, μέσα από την καταβολή φόρων και έκτακτων εισφορών, τις παροχές προς τους εργαζόμενους και το κοινωνικό της έργο, ξεπερνά το 30% του κύκλου εργασιών της ετησίως.

Για τη σταθερή της δέσμευση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, βρίσκεται μεταξύ των πιο πολυβραβευμένων εταιρειών στον Ελληνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (CR Index), ενώ είναι η εταιρεία με τις περισσότερες διακρίσεις για το εργασιακό της περιβάλλον στον διαγωνισμό Best Workplaces. Πρόσφατα, εντάχθηκε και στην κατάταξη The Most Sustainable Companies in Greece 2020 του οργανισμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη QualityΝet Foundation, μέσω αξιολόγησης που βασίστηκε στον Επιχειρηματικό Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης Sustainability Performance Directory και ακολουθεί τις προδιαγραφές του Ελληνικού Κώδικα Βιωσιμότητας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο