Νέα

Νέα

ΣΦΕΕ Business Day: Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος που ακόμα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης

ΣΦΕΕ Business Day: Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος που ακόμα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης

ΣΦΕΕ Business Day: Η φαρμακοβιομηχανία είναι ένας κλάδος που ακόμα προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης

 

Αθήνα, 11 Ιουλίου 2016.– Για τρίτη συνεχή χρονιά ο ΣΦΕΕ άνοιξε τις πόρτες του στους νέους ανθρώπους μέσω του θεσμού των Business Days. Περίπου 100 νέοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών ξεναγήθηκαν στον κόσμο της καινοτομίας, των τάσεων και των προοπτικών στον κλάδο του φαρμάκου για απασχόληση και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής ημερίδας του ΣΦΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/7 στο αμφιθέατρο της εταιρίας GlaxoSmithKline,  στο πλαίσιο του προγράμματος Business Day που οργανώνει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιορδάνης Λαδόπουλος.

 

Το ΣΦΕΕ Business Day, με αυξανόμενο ενδιαφέρον και συμμετοχή, λειτουργεί ως ένα «εργαστήριο» για την σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας την πεποίθηση ότι ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει κεντρικό άξονα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα επενδύοντας σε ταλαντούχους νέους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας αυτής της μεγάλης βιομηχανίας, ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του άνοιξαν και φέτος τις πόρτες τους. Αρκετές φαρμακευτικές εταιρίες επενδύουν στους νέους της χώρας, που τη δεδομένη στιγμή μαστίζονται από την ανεργία, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ενός δυναμικού επαγγελματικού ξεκινήματος σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μέσω προγραμμάτων έμμισθης εξειδίκευσης. Στο φετινό Business Day συμμετείχαν εισηγητές από τις μεγάλες ελληνικές και διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες: AbbVie, AstraZeneca, Bayer, Boehringer-Ingelheim, Genesis, Janssen-Cilag, Merck, MSD, Pharmaserve-Lilly, Vianex και Vian.

 

Όπως σημείωσε στην εισαγωγή του ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης: «Είναι εξαιρετικά ευχάριστο το γεγονός πως η «συνάντηση» μας αυτή, το “ΣΦΕΕ Business Day” πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με επιτυχία, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από τις εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ που συμμετέχουμε όσο και από τους φοιτητές, που έρχονται να ακούσουν και να γνωρίσουν το χώρο. Η υγεία και ειδικά ο χώρος του φαρμάκου αποτελεί έναν κατεξοχήν κλάδο που επενδύει διαχρονικά στην έρευνα και την ανάπτυξη. Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι ο κλάδος που πιστεύει περισσότερο από κάθε άλλον στην έρευνα και την ανάπτυξη, σχεδόν το 20% του τζίρου του κάθε χρόνο, 9 με 10 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον επόμενο κλάδο. Είναι κάτι που βλέπουμε ότι σιγά, σιγά το υποστηρίζουν όλοι, τόσο από την πλευρά της Πολιτείας όσο και από την πλευρά των επιχειρήσεων, το φάρμακο και η παραγωγή του αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα για την ελληνική οικονομία. Και όλα αυτά σε έναν κλάδο που με καταλύτη την καινοτομία δημιουργεί όχι απλά προστιθέμενη αξία αλλά ένα αγαθό που στοχεύει στη μακροζωία και την βέλτιστη ποιότητας ζωής όλων των πολιτών χωρίς καμία διάκριση».

 

Συνεχίζοντας την τοποθέτηση του ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε πως: «Ιδιαίτερα σήμερα, περισσότερο από ποτέ, όταν οι νέοι επιστήμονές μας κατέχουν μία από τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως, όσον αφορά στον αριθμό των υψηλά καταρτισμένων επιστημόνων, το στοίχημα για όλους μας είναι να κρατήσουμε τους νέους αυτούς στη χώρα μας, να αντιστρέψουμε τη διαρροή προς το εξωτερικό και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες προοπτικής που τους αξίζουν. Άλλωστε, ο κλάδος μας είναι “εξαρτημένος” από τη διαρκή αναζήτηση της καινοτομίας αποτελώντας βασικό παράδειγμα κλάδου δια βίου μάθησης».

 

Με θεματολογία που κάλυψε βιωματικά την πορεία προς την επιτυχία διευθυντικών στελεχών, τις ευκαιρίες για πρακτική άσκηση σε εταιρίες, τον τρόπο λειτουργίας και την φιλοσοφία μεγάλων εταιριών του κλάδου, τα επιχειρηματικά μοντέλα που κερδίζουν έδαφος και τις προοπτικές επιχειρηματικότητας και απασχόλησης στο Φαρμακευτικό Χώρο, οι διακεκριμένοι ομιλητές- στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας, ανέδειξαν την τεράστια αναπτυξιακή δυναμική του Κλάδου, απευθύνοντας πρόσκληση στους νέους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων να «σκεφτούν» για το χώρο της Υγείας, δίνοντας παράλληλα πρακτικές συμβουλές για μια επιτυχή καριέρα.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση της Ερευνήτριας, Δημιουργού του Replayce κας Έρρικας Πρεζεράκου, η οποία στάθηκε στην αισιοδοξία και τη δίψα για εξέλιξη και εκπαίδευση με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουν οι νέοι επαγγελματίες υγείας την είσοδο τους σε έναν τόσο καινοτόμο, δημιουργικό και σημαντικό για την ποιότητα ζωής χώρο, όπως αυτός του φαρμάκου.

 

Την ημερίδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως ομιλητές Γενικοί Δ/ντες καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών μελών του ΣΦΕΕ. Αναλυτικά οι κ.κ.: Κωνσταντίνος Παναγούλιας (Γενικός Διευθυντής Vian & Αντιπρόεδρος Vianex), Κωνσταντίνος Ευριπίδης (Δ/νων Σύμβουλος Genesis), Μανόλης Αλεξανδράκης (Assoc. Director Policy & Communications, External Affairs Department MSD), Αφροδίτη Γαλάνη (HR Business Partner Janssen-Cilag), Ειρήνη Καμπούρη (Senior HR Business Partner AstraZeneca), Λίτσα Λαγού (Senior Product Manager Bayer), Μανώλης Μιτάκης (Head of Communications & Global Making More Health Project Boehringer Ingelheim), Θεοδώρα Μπαλάνη (HR Generalist AbbVie), Μαρία Σπανοπούλου (Communications Specialist Merck), Ευτυχία Σμπαρούνη (Director HR, Legal & Administration Pharmaserve-Lilly), Τάσος Συκάκης (Government Affairs Manager AbbVie) και Χρήστος Χριστίδης (HR Manager Vianex/Vian).

 

H εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΦΕΕ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Υπεύθυνης Δραστηριοποίησης και Ανάπτυξης του Συνδέσμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο