Νέα

Νέα

ΣΦΕΕ ενημέρωση για τον COVID-19

Εμβολιάζοντας τον παγκόσμιο πληθυσμό κατά της COVID-19

Μέσα σε δύο μήνες (Δεκέμβριος 2021), η παγκόσμια παραγωγή εμβολίων COVID-19 θα ξεπεράσει τα 12 δις. Η τρέχουσα παραγωγή κυμαίνεται στις 1,2 δις δόσεις τον μήνα. Η επιτυχία στη μάχη κατά της COVID-19 βασίζεται στη διανομή και χορήγηση αυτών των δόσεων παγκοσμίως. Η βιομηχανία έχει δεσμευτεί να παρέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη.

Infographic

Social Media post

#Συνεχίζουμε μέχρι να υπάρχουν αρκετά εμβόλια COVID-19 για όλους

Τα εμβόλια αντιπροσωπεύουν την καλύτερη ελπίδα μας να φύγουμε από τη σκιά της πανδημίας του COVID-19. Τα μέλη μας εργάζονται άκοπα για να αναπτύξουν ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του COVID-19.

Μια παγκόσμια πανδημία απαιτεί γρήγορη αντίδραση και οι ερευνητές επιταχύνουν τη διαδικασία με τη διεξαγωγή παράλληλων φάσεων ανάπτυξης καθώς και με την κλιμάκωση των διαδικασιών παραγωγής, πριν ακόμη εγκριθούν από τις ρυθμιστικές αρχές τα εμβόλια. Συνεργαζόμαστε με την ερευνητική κοινότητα, τις υγειονομικές αρχές, τους ρυθμιστικούς οργανισμούς και τους φορείς χρηματοδότησης για να επιταχύνουμε τις προσπάθειες, χωρίς συμβιβασμούς στα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας.

Κορωνοϊός (COVID-19)

Καθώς ο αντίκτυπος της εξάπλωσης του Κορωνοϊού (COVID-19) εξακολουθεί να είναι αισθητός σε ολόκληρο τον κόσμο, η βιοφαρμακευτική βιομηχανία στην Ευρώπη παραμένει προσηλωμένη στις παγκόσμιες προσπάθειες για τη φροντίδα αυτών που νοσούν, τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας και την ανάπτυξη πόρων για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρουσμάτων.

 

 

Ενώ οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων δημόσιας υγείας και τα συστήματα υγείας προετοιμάζονται για τη θεραπεία πρωτοφανούς αριθμού ασθενών που χρειάζονται εντατική περίθαλψη, η βιομηχανία μας επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς:

 

Ανάπτυξη εμβολίων, διαγνωστικών τεστ και θεραπειών

 

Διασφάλιση επάρκειας φαρµάκων στους ασθενείς που τα χρειάζονται

 

Συνεργασία και υποστήριξη κυβερνήσεων και συστημάτων υγείας

 

Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με όλες τις κοινότητες έρευνας και υγειονομικής περίθαλψης, αξιοποιώντας πλήρως την επιστημονική μας εμπειρία, τους ανθρώπους και τους πόρους για την αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας. Το επιτυγχάνουμε αυτό με:

Προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και φαρμακευτικού – υγειονομικού υλικού από τον ΣΦΕΕ και τις εταιρείες μέλη του

O ΣΦΕΕ συμμετέχοντας στη συλλογική εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης του Κορωνοϊού (COVID-19) και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προχώρησε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας σε προσφορά νοσοκομειακού εξοπλισμού και φαρμακευτικού – υγειονομικού υλικού μέσων ατομικής προστασίας για τη θωράκιση των εργαζομένων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες της χώρας (δωρεές ύψους πάνω από 2.250.000 Ευρώ).

Για το σκοπό αυτό ο ΣΦΕΕ και εταιρείες μέλη του προχώρησαν στην αγορά υλικών άμεσης προτεραιότητας όπως,

 • 23 αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας ΜΕΘ,
 • 123 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ,
 • 300 αεροθαλάμους εισπνοών,
 • 2 Τροχήλατα Ψηφιακά Ακτινολογικά Μηχανήματα,
 • 25 Αντλίες Χορήγησης Υγρών και Φαρμάκων,
 • Αντισηπτικά διαλύματα (22 τόνους αιθυλικής αλκοόλης),
 • Σημαντική δωρεά σε καινοτόμο φάρμακο για τη θεραπεία του ιού,
 • 226.077 μάσκες ιατρών και νοσηλευτών,
 • 2.146 ολόσωμες προστατευτικές στολές,
 • 3.168 ειδικά γυαλιά,
 • 54.574 ποδονάρια και,
 • 44 κιβώτια γάντια (το κάθε κιβώτιο περιέχει 1000 γάντια).

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρείες μέλη που συμμετείχαν μαζί με τον Σύνδεσμο (με αλφαβητική σειρά): AbbVie, Allergan, Amgen, Anabiosis, Angelini, AstraZeneca, Astellas, Bayer, Boehringer Ingelheim, Chiesi, CSL Behring, Galenica, Genesis Pharma, Gilead, GlaxoSmithKline, Ipsen, Janssen, Lavipharm, Lundbeck, Merck, Novartis, Novo Nordisk, Pharmaserve-Lilly, Pfizer, Recordati, Roche, Servier, Sobi, Takeda και, UCB.

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ως υπεύθυνος κοινωνικός εταίρος, στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και παραμένει δίπλα στους Επαγγελματίες Υγείας που καθημερινά δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης των ασθενών με COVID-19.

Δείτε βίντεο του ΣΚΑΙ

 

Δράσεις Μελών COVID-19

Ακολουθούν μερικά μόνο παραδείγματα για το πώς οι εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την ανίχνευση, την πρόληψη και τη θεραπεία της επιδημίας COVID-19.In late January, the Chinese health authorities identified Aluvia (lopinavir/ritonavir) as a potential treatment for COVID-19 and requested supply. AbbVie donated approximately $2 million (USD) of Aluvia as an experimental option to help address the growing health crisis. AbbVie is also working with the WHO to ensure a coordinated global effort.ΔΡΑΣΕΙΣ ALLERGAN HELLAS,  COVID – 19

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αντιμετώπισης της νόσου Covid-19, και ακολουθώντας τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και των Ελληνικών αρχών (ΕΟΔΥ) για τη μείωση της εξάπλωσης της νόσου, η Allergan Hellas εφάρμοσε από την πρώτη στιγμή, μεταξύ άλλων, μέτρα αποφυγής των κοινωνικών επαφών για την εξασφάλιση της ασφάλειας των εργαζομένων, των ασθενών και των συνεργατών.

 • Ειδικότερα, έχουμε αναστείλει όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις των επιστημονικών συνεργατών της Εταιρίας μας με τους Επιστήμονες Υγείας.
 • Υιοθετήσαμε άμεσα την εξ ’αποστάσεως εργασία/τηλεργασία για το σύνολο του προσωπικού μας.
 • Eπιπλέον, έχουμε λάβει τα παρακάτω μέτρα ώστε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας:
  • Ενημερωτικά emails με τα μέτρα που πρέπει να ακολουθούμε για να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς.
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα με συμβουλές για την διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εργαζομένων.
  • Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τους εργαζόμενους και τα μέλη της οικογένειας τους.
  • Ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά προγράμματα με εστίαση στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και ενίσχυση υπαρχουσών.
  • Διαδικτυακές εβδομαδιαίες συναντήσεις με όλη την ομάδα.
  • Ομάδα κοινωνικής δικτύωσης όπου οι συμμετέχοντες μοιράζονται άρθρα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Η Εταιρία μας με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης έναντι της κοινωνίας, των ασθενών, των δικών μας ανθρώπων αλλά και με διάθεση πραγματικής στήριξης αυτές τις κρίσιμες ώρες:

 • Υποστήριξε την πρωτοβουλία του ΣΦΕΕ για τη δωρεά νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στο Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, αγόρασε και δώρισε στο Υπουργείο Υγείας ένα παρακλίνιο monitor παρακολούθησης πολλαπλών παραμέτρων.
 • Υποστήριξε με εξοπλισμό το κοινωνικό ιατρείο του Δήμου Αθηναίων.
 • Παρείχε υλική υποστήριξη στο Γηροκομείο Αθηνών.

Ως οργανισμός έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχεια της επιχειρησιακής μας λειτουργίας και να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη διάθεση των προϊόντων μας στους ασθενείς.

 • Σταθήκαμε και στεκόμαστε εμπράκτως δίπλα στους Επαγγελματίες Υγείας με ηλεκτρονικά προγράμματα επιστημονικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης, εστιασμένα και προσαρμοσμένα στις  νέες εξελιγμένες τεχνικές και τα νεότερα δεδομένα και πρακτικές.
 • Τα τμήματα προμηθειών και εξυπηρέτησης πελατών μας λειτουργούν κανονικά.

Η υγεία και η ασφάλεια όλων μας, όπως και η ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών, αποτελούν για εμάς κύρια προτεραιότητα.

 

(Από την 8η Μαΐου 2020, η φαρμακευτική εταιρεία Allergan είναι πλέον θυγατρική της φαρμακευτικής εταιρείας AbbVie)Δώρισε συνολικά πάνω από 20 τόνους απολυμαντικών σε ιταλικές περιοχές και συγκεκριμένα, εβδομαδιαίως προσέφερε 10.000 μπουκάλια απολυμαντικού χεριών Amuchina στη Λομβαρδία και στο Βένετο, δύο από τις περιοχές που πλήττονταν περισσότερο, αλλά και 240.000 μπουκάλια απολυμαντικού χεριών Amuchina στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και στην Πολιτική Φρουρά.

Το Ίδρυμα Angelini ανακοίνωσε την απόφασή του να στηρίξει το Νοσοκομείο Lazzaro Spallanzani, όπου τον Φεβρουάριο ο COVI-19 απομονώθηκε για πρώτη φορά, με δωρεά 1 εκατομμυρίου ευρώ που θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ερευνητικών εργαστηρίων.

Τέλος, εφάρμοσε γρήγορα επιλογές τηλεργασίας (το λεγόμενο Smart Working) για τους υπαλλήλους της σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας αλλά και του εξωτερικού, προσφέροντας παράλληλα ευρεία τεχνολογική υποστήριξη και εκπαίδευση σε συνεργασία με την ΄΄Metodos΄΄, καθώς και μία σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους.Δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας, ποσού 3.000 €, μέσω αγοράς νοσοκομειακών υλικών (1.538 μάσκες, 107 ολόσωμες προστατευτικές φόρμες και 1.064 ποδονάρια) με στόχο την ενίσχυση του υγειονομικού υλικού των ελληνικών δημόσιων νοσοκομείων ενάντια στη μάχη που καθημερινά δίνει το κρατικό σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων του COVID-19.

Επιπλέον, για την ασφάλεια των εργαζομένων της, εξασφάλισε από τα Κεντρικά της Ιταλίας και προσέφερε μεγάλες ποσότητες του απολυμαντικού Amuchina και εφάρμοσε άμεσα στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της τις επιλογές της τηλεργασίας και της εκ περιτροπής εργασίας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Astellas στηρίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης
της πανδημίας, με την προσφορά υγειονομικού υλικού

  

10.000 μάσκες οδοντιατρικής και χειρουργικής χρήσης,
71 φόρμες προστασίας και 5.319 προστατευτικά ποδονάρια.

 

Αθήνα, 14 Απριλίου 2020. Η Astellas  Pharmaceuticals ΑΕΒΕ Ελλάδας, έχοντας ως κύριες προτεραιότητες, τη διασφάλιση της υγείας του ανθρώπινου δυναμικού της και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, προέβη  σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να περιορίσει τον αντίκτυπο της πανδημίας  COVID-19. Παράλληλα, πιστή στη δέσμευσή της να είναι στην πρώτη γραμμή στον τομέα υγείας, συμμετέχει στην προσπάθεια στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των λειτουργών του, προσφέροντας υγειονομικό υλικό.

Με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία του ανθρώπινου δυναμικού της, αλλά και κοινωνική ευαισθησία και υπευθυνότητα προχώρησε άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης, όπως η εργασία από το σπίτι, μέσω τηλεργασίας, για την αποφυγή κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης της νόσου. Παράλληλα, διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία της Εταιρείας εξασφαλίζοντας τη συνεχή  παροχή φαρμακευτικών σκευασμάτων και την απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών σε αυτά.

Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή της, συμμετέχει στην προσπάθεια για την κάλυψη των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών αυτή την κρίσιμη για τη Δημόσια Υγεία περίοδο, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας υγειονομικό εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, 10.000 μάσκες οδοντιατρικής και χειρουργικής χρήσης, 71 φόρμες προστασίας και 5.319  προστατευτικά ποδονάρια.

 Ο κ. Χάρης Ναρδής, Πρόεδρος ΔΣ & Διευθύνων Σύμβουλος της Astellas Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας ανέφερε σχετικά: «Η Astellas, κάνει πράξη τη δέσμευσή της να προσφέρει στους ανθρώπους ένα καλύτερο μέλλον, σε μια κρίσιμη για όλους περίοδο που χαρακτηρίζει  η μάχη κατά του COVID -19,  στηρίζοντας έμπρακτα το ανθρώπινο δυναμικό της, φροντίζοντας τους ασθενείς και συνδράμοντας τις υγειονομικές αρχές. Πιστεύουμε στην ομαδική προσπάθεια και τη συνεργασία, ιδιαίτερα σε δύσκολες συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε. Αποτελούν σημαντικά εφόδια όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή τη δοκιμασία αλλά για να βγούμε από αυτή Νικητές». 

 

Σχετικά με την Astellas

Η Astellas Pharma Inc., με έδρα στο Τόκιο της Ιαπωνίας, είναι μία εταιρία αφοσιωμένη στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο, παρέχοντας καινοτόμα και αξιόπιστα φαρμακευτικά προϊόντα. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.astellas.com/en.

Σχετικά με την Astellas Pharma Europe Ltd.

Η Astellas Pharma Europe Ltd. δραστηριοποιείται σε 40 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και αποτελεί την περιφερειακή επιχείρηση της Astellas Pharma Inc. που εδρεύει στο Τόκυο. Η Astellas είναι μία φαρμακευτική εταιρεία που έχει δεσμευτεί για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, μέσω της διάθεσης καινοτόμων και αξιόπιστων φαρμακευτικών προϊόντων. Ο οργανισμός είναι επικεντρωμένος σε δραστηριότητες Ε&Α και μάρκετινγκ πολύ υψηλού επιπέδου προκειμένου να συνεχίσει να αναπτύσσεται στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικών προϊόντων.

 

Υπεύθυνοι επικοινωνίας για τυχόν ερωτήσεις ή για πρόσθετες πληροφορίες:

Astellas Pharma Europe Ltd.

Γραφείο Τύπου EMEA:

ΤΗΛ.: +44 7919 302926 E: [email protected]

Astellas Pharma Inc.

Ερωτήσεις για τα Μέσα Ενημέρωσης και τις Σχέσεις Επενδυτών:

ΤΗΛ.: +81332443201 ΦΑΞ: +81 3 5201 7473

Astellas Pharmaceuticals A.E.B.E. (Greece)

Ερωτήσεις για τα Μέσα Ενημέρωσης:

ΤΗΛ.: 210 8189900 ΦΑΞ: 216 8008998  E: [email protected] its scientific expertise in infectious disease and proprietary antibody discovery technology, AstraZeneca has rapidly mobilized its research efforts to discovering novel coronavirus-neutralising antibodies as a treatment to prevent COVID-19 disease.

AstraZeneca is also donating nine million face masks to support health care workers around the world as they respond to the COVID-19 global pandemic. The company has partnered with the World Economic Forum’s COVID Action Platform, created with the support of the World Health Organization, to identify countries in greatest need.

In addition to these donations, AstraZeneca is accelerating the development of its diagnostic testing capabilities to scale-up screening and is also working in partnership with governments on existing screening programs to supplement testing. Most recently, AstraZeneca has partnered with the University of Cambridge and GSK in the UK to support the Government’s response to the pandemic in expanding its testing capacity.

To help ensure the continued supply of its medicines to patients, AstraZeneca will screen employees across its manufacturing and supply network. The company’s research and development teams have also been working expeditiously to identify monoclonal antibodies to progress towards clinical trial evaluation as a treatment to prevent COVID-19. More than 50 virology, immunology, respiratory and protein engineering experts across research, clinical, regulatory and manufacturing are placing the highest priority on developing a treatment to minimize the global impact of the disease.

Additionally, AstraZeneca will initiate a randomized, global clinical trial to assess the potential of Calquence (acalabrutinib) in the treatment of the exaggerated immune response (cytokine storm) associated with COVID-19 infection in severely ill patients. The trial design is based upon strong scientific evidence supporting the role of the Bruton’s tyrosine kinase (BTK) pathway in the production of inflammatory cytokines and on encouraging early clinical data. Calquence is a next-generation, highly selective BTK inhibitor currently used to treat certain types of blood cancers.

 

 

                                                             

 «Η Δύναμη του μΑΖί» #ΗDynamiTouMazi

To μήνυμα της AstraZeneca στη μάχη κατά του SARSCoV-2  

Πιστή στις αξίες της και με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί» η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca λαμβάνει στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως δυναμικές πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στη μάχη αντιμετώπισης του Sars-Cov-2. Οι προτεραιότητες της: η διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της, η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσής των φαρμάκων της στους ασθενείς και η υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας.

Οι Ασθενείς στο επίκεντρο

Προτεραιότητά μας η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων μας με την ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας έτσι ώστε κάθε ασθενής να μπορεί να έχει πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζεται ανεξαρτήτως των συνθηκών. Επιπλέον, επιταχύνουμε την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης, εργάζονται για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και την αξιολόγησή τους σε κλινικές δοκιμές ως αγωγή για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Επίσης, συνεργαζόμαστε με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2, με στόχο την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και διανομή του.  Τέλος, ερευνούμε την δυνατότητα σκευασμάτων μας εγκεκριμένων για άλλες νόσους ως πιθανές θεραπείες της νόσου COVID-19.

Εστιάζοντας στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες, θέτουμε σε λειτουργία στις αρχές Μαΐου πρόγραμμα κατ΄ οίκον παράδοσης φαρμάκων. Επιπλέον, υποστηρίζουμε διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και με το σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής». Παράλληλα, κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία και θέλοντας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των νέων συνθηκών ζωής που έχει επιβάλλει η πανδημία COVID-19 υποστηρίζουμε τη διοργάνωση webinars εκμάθησης του βασικού χειρισμού των κοινών πλατφόρμων ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Επιστημονική και Υγειονομική Κοινότητα

Αναγνωρίζοντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού της χώρας μας απευθύνουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ για τις ηρωικές τους προσπάθειες.  Επιπλέον, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση του ιατρικού  προσωπικού  πρώτης γραμμής διοργανώσαμε live web casts παγκόσμιας εμβέλειας στα οποία κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, μοιράστηκαν και συζήτησαν τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την εξάπλωση της νόσου COVID-19, καθώς και την κλινική εμπειρία στη θεραπεία των ασθενών. Tα Webcast παρακολούθησαν περισσότεροι από 69.000 Επαγγελματίες Υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων από 152 χώρες ενώ από την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1.100 Επαγγελματίες Υγείας.

Επίσης, στην ίδια φιλοσοφία η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο προχώρησε σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στην χώρα μας συμμετείχαμε στη συλλογική εθνική προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προσφέροντας στο Υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2 και 10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ.

Οι Εργαζόμενοι μας

Για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων μας, εφαρμόζουμε μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης και διάδοσης του SARS-CoV-2. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού μας εργάζεται από το σπίτι μέσω τηλεργασίας. Ταυτόχρονα, όσοι εργαζόμενοί απασχολούνται σε τμήματα που έχουν κρίσιμο ρόλο στη διανομή των φαρμάκων, συνεχίζουν το έργο τους στους χώρους διανομής εφαρμόζοντας όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Δείτε το ΔελτίοBayer AG has joined forces with other manufacturers in the COVID-19 Therapeutics Accelerator Initiative, initiated by the Bill & Melinda Gates Foundation, thereby opening up their vast compound library to find and develop effective novel compounds against COVID-19. Bayer also responded to the European Innovation Medicine Initiative’s call for the “Development of therapeutics and diagnostics combatting coronavirus infections” with an in-kind contribution covering the screening of a molecular target against the Bayer substance library. They are ready to cooperate with international organizations, governments, authorities and scientific institutions around the globe to jointly explore options to better understand how Chloroquine (a product discovered by Bayer) can contribute to the treatment of patients infected with COVID-19. Bayer is also providing assistance to affected regions and countries. For instance, the company is supporting hospitals in Lombardy, Italy, with a donation of one million euros to help procure urgently needed equipment for intensive care units. Besides Italy, Bayer has already sent considerable financial and material support to China to help contain the pandemic.Boehringer Ingelheim immediately identified the areas of expertise, where we can best contribute to developing therapies for COVID-19 in close collaboration with academic researchers, international institutions and others in the pharma industry. Boehringer Ingelheim has joined a fast track call for project submissions to develop therapies and diagnostic tools initiated by the Innovative Medicines Initiative (IMI) of the European Union to accelerate the development of potential therapies for COVID-19. Boehringer Ingelheim is working to develop neutralizing antibodies against the SARS-CoV-2 spike protein. In addition, we are investigating our existing pipeline and in-market compounds as well as compounds from former HIV and HCV research activities. Furthermore, Boehringer Ingelheim is conducting a computational screening of its entire molecule library of more than one million compounds with the aim of identifying novel small molecules with activity against the virus.  Learn more about Boehringer Ingelheim’s engagement in the fight against COVID-19.Bristol Myers Squibb (BMS) has donated approximately $750,000 in cash and needed products to Wuhan city and Hubei province, through the Shanghai Red Cross Society. The BMS Foundation has separately provided support to two relief partner organisations to provide more than one million items of personal protection, including masks, gloves and coveralls, to healthcare professionals in key hospitals in Wuhan City. The BMS Foundation is also working closely with partners to ensure medical supplies are quickly distributed to frontline medical professionals treating patients in Wuhan. BMS is also diligently monitoring manufacturing and supply facilities across the globe, including in areas which have seen a greater impact, and at this time they do not anticipate disruptions to the supply of medicines for patients due to COVID-19.As a Benefit Corporation, Chiesi Group is committed to have a positive impact on society. In addition to the actions that Chiesi Group and its global affiliates have taken thus far to support patients, institutions and healthcare professionals during the pandemic, the Group has announced a €3 million fund to support efforts to address this crisis in Italy.  This fund will support a range of actions including donations of personal protective equipment, ventilators and sanitising gel in response to requests from hospitals and other health institutions. The company has also made direct donations of drugs for respiratory diseases to hospitals in China and Italy. To date, Chiesi Group support and donations in Italy include among others:

 • Donation of 50.000 units of sanitizing hand gel to public transport operators and personal protective equipment to hospitals.
 • Donation of 66.000 pair of gloves
 • Donation of 145.000 masks
 • Collaboration with associations of general practitioners on advice and guidance, providing support for the purchase of respiratory equipment in hospitals that support COVID-19 patients.
 • Partnership with local volunteer associations to offer financial or material donations and a commitment to maintain support as we identify new areas of intervention that the company can address.
 • For more information, please visit https://www.chiesi.com/en/coronavirus/

Η Chiesi Hellas συνδράμει στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19

Η Chiesi Hellas  συνδράμει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, προσφέροντας τη βοήθειά της με ποικίλους τρόπους:

 • Μέσα από το ομαδικό της πρόγραμμα προσφέρει κάλυψη των εξόδων που τυχόν προκύψουν σε εργαζόμενο της, εάν νοσήσει από COVID-19. Επίσης, η Ομάδα Διαχείρισης Έκτακτων Περιστατικών προσφέρει τακτική ενημέρωση σε όλο το προσωπικό καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να προάγει την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής κατά τη διάρκεια της εργασίας εξ αποστάσεως. Στο πλαίσιο της διασφάλισης της υγείας, η Chiesi Hellas εφαρμόζει στο 100% των εργαζομένων της, την εργασία εξ αποστάσεως. Ταυτόχρονα διασφαλίζει την ομαλή διάθεση των σκευασμάτων της, θέτοντας ως μέγιστη προτεραιότητα τις ανάγκες των ασθενών.
 • Με γνώμονα την προάσπιση της υγείας των πολιτών, η Chiesi Hellas συμμετέχει στην ενίσχυση της πληροφόρησης και της εκπαίδευσης του κοινού κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19 και για αυτό η διαδικτυακή καμπάνια #happyBREATHday εμπλουτίστηκε και συνεχίζει να εμπλουτίζεται, με επιπλέον ενημερωτικά βίντεο από ειδικούς Πνευμονολόγους, μέλη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, αναφορικά με την προστασία από τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση αυτού, απευθυνόμενη πλέον όχι μόνο στους ασθενείς με ΧΑΠ, αλλά και στον γενικότερο πληθυσμό.
 • Διοργανώνουμε εκπαιδευτικά διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) για τους Επαγγελματίες Υγείας.

Επίσης έχουμε ανταποκριθεί στα παρακάτω αιτήματα για δωρεές:

 • Στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων για την υποστήριξη της Πνευμονολογικής Κλινικής και της Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων δωρεά 7 monitor τύπου Η8 για την παρακολούθηση των βαρέως πασχόντων ασθενών με λοίμωξη από SARS-CoV-2 καθώς και 300 αεροθαλάμων για την χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων, σε ασθενείς με COVID-19.
 • Στο Νοσοκομείο «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» δωρεά 200 αεροθαλάμων.
 • Στο Γ.Ν Ελευσίνας «ΘΡΙΑΣΙΟ» (Πνευμονολογική Κλινική) δωρεά 4 οξυμέτρων, 3 ηλεκτρονικών πιεσόμετρων & 50 αεροθάλαμων.
 • Στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης δωρεά 100 προστατευτικών ασπίδων προσώπου και 160 αεροθαλάμων.
 • Στο Γ.Ν. Σερρών (Πνευμονολογική Κλινική) χρηματική δωρεά 2000€ με σκοπό την αγορά ενός υπερηχοτομογράφου, δωρεά 100 αεροθάλαμων & 50 προστατευτικών ασπίδων προσώπου.
 • Στο Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” δωρεά 200 αεροθαλάμων.
 • Στο Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” δωρεά 400 αεροθαλάμων.
 • Στο Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» δωρεά 450 αεροθαλάμων και 700 προστατευτικών ασπίδων προσώπου.

Στην ΕΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, χρηματική δωρεά 5000€ για την υλοποίηση του έργου «Μαζί απέναντι στην πανδημία»Our Science

Gilead responded swiftly to the COVID-19 pandemic, harnessing decades of its antiviral expertise. The company is committed to putting its resources and research to bear as it works with regulatory authorities worldwide to advance potential treatments that may help in the global response to this public health emergency.

Gilead invented remdesivir with research that began more than a decade ago. Remdesivir is an investigational agent, which has not been approved anywhere globally and has not been demonstrated to be safe or effective for any use. However, it is thanks to multiple rounds of experimentation, failure and iteration that the company was in the position to understand the potential of it to treat COVID-19 and rapidly progress its development. This work started long before the outbreak of COVID-19. Remdesivir is the result of more than a decade of research, experimentation and iteration by Gilead scientists.

Since January, Gilead teams have been working day and night to determine whether remdesivir might work in patients with COVID-19. These efforts include collaboration with study investigators and governments on the various clinical trials. Recent developments show that remdesivir might play a role in easing the burden of the pandemic, as the outcome we all hoped would be possible.

If remdesivir is proven to be safe and effective to treat COVID-19, the company is committed to making it both accessible and affordable to governments and patients around the world. Gilead commits to providing all its current supply of remdesivir at no cost for use in clinical trials, compassionate use and expanded access programs, and following potential future regulatory authorizations globally. This represents 1.5 million individual doses or more than 140,000 treatment courses, assuming 10 days of treatment.

Our Relief efforts

For many years, Gilead has stood with community-based organizations that provide critical support to people living with HIV, viral hepatitis, cancer and other illnesses. It is in recognition of the importance of their work that we are launching the global Gilead CARES (COVID-19 Acute Relief and Emergency Support) Grantee Fund to help these groups remain financially sustainable for the long term. The fund will provide up to $20 million in donations to these nonprofit groups worldwide.Gilead Sciences Hellas is working closely with the Greek government, health organizations and healthcare providers to respond to this public health threat with the highest urgency.

To date, Gilead Sciences Hellas supported the Ministry of Health by offering:

 • Respiratory equipment for the Intensive Care Units in hospitals that support COVID-19 patients;
 • Personal protective equipment (masks, uniforms, glasses) to hospitals.

Gilead Hellas supported local patient associations initiatives such as:

 • COVID-19 awareness & prevention program on 10 Greek prisons, providing antiseptics, masks, gloves and rapid tests;
 • Distribution of health supplies (gloves and antiseptics), as well as food, water and other basic necessities to people living on the streets and are in need of urgent social protection.

Gilead Sciences Hellas has sponsored a field study of the Hellenic Society for the Study of AIDS and Sexually Transmitted Diseases in Athens University Medical School, to assess COVID-19 prevalence and immunity among health care professionals and general population.Supporting research and production of candidate COVID-19 vaccines
GlaxoSmithKline (GSK) is collaborating with companies and research groups across the world working on promising COVID-19 vaccine candidates through the use of our innovative vaccine adjuvant technology. The use of an adjuvant is of particular importance in a pandemic situation since it may reduce the amount of vaccine doses to be produced, and therefore contributing to the protection of more people.

GSK has announced that it has joined forces with Sanofi, bringing together two of the world’s largest vaccines companies in an unprecedented collaboration to fight COVID-19. The two companies will combine innovative technologies to develop an adjuvanted COVID-19 vaccine, which is expected to enter clinical trials in the second half of 2020 and, if successful and subject to regulatory considerations, aim to complete the development required for availability by the second half of 2021. This would be a significantly faster timeline than for normal vaccine development and teams from both companies are starting work on this urgently.

In addition to Sanofi, GSK is also collaborating with the University of Queensland, Clover Biopharmaceuticals and Xiamen Innovax Biotech Co., Ltd. in the hope that there will be a number of successful vaccines developed with its pandemic adjuvant technology.

Overall GSK does not expect to profit from its portfolio of collaborations for COVID-19 vaccines during this pandemic. As any short-term profit generated will be invested in support of coronavirus related research and long-term pandemic preparedness, either through GSK’s internal investments, or with external partners.  Making its adjuvant available to the world’s poorest countries will also be a key part of the company’s efforts, including donations of this adjuvant, by working with governments and the global institutions that prioritise access.

Screening and research into new medicines
In addition to Vaccines GSK is also supporting screening and research into potential medicines for COVID-19.

GSK has announced a collaboration with Vir Biotechnology to use Vir’s monoclonal antibody platform technology to accelerate existing and identify new anti-viral antibodies that could be used as therapeutic or preventative options for COVID-19.

GSK is entering a new collaborative research effort, the COVID-19 Therapeutics Accelerator, by making available compounds from its libraries for screening, with the aim of bringing forward the most promising molecules that could be used to treat cases of COVID-19.

GSK is also evaluating its marketed medicines and those in development, to determine if any could be used beyond their current indications, and evaluating options to make available our specialised laboratory space to help in research and testing of COVID-19.

Helping frontline health workers and offering expertise
GSK is donating $10 million to WHO and the UN Foundation’s COVID-19 Solidarity Response Fund to support WHO and partners prevent, detect and manage the pandemic, particularly where the needs are the greatest.

GSK is also donating surplus reagents to countries to support diagnostic testing, preparing to do the same for surplus personal protective equipment (PPE) and have initiated new volunteering processes for employees, to enable those with medical or specialist expertise to provide support to frontline health workers and national governments.

Taking action to deliver high-demand consumer healthcare products
GSK Consumer Healthcare is prioritising actions in its supply chain to deliver more consumer products that are in high demand, due to COVID-19. This includes increasing production for pain relief brands and multi-vitamins and dietary supplements.

 • Ipsen Global donated €2 million to the Institut Pasteur to support the 21 research projects currently ongoing to combat COVID-19.
 • Ipsen Benelux donated 700 medical masks to various hospitals in Gent for healthcare workers on the front lines.
 • Ipsen France is supporting France Biotech, MedTech and France Digital in a public-private initiative, “Health Innovation Coalition – Health Crisis” to alleviate congestion in the healthcare system and ensure patients with diseases unrelated to COVID-19 experience no disruption in treatment. Regional initiatives in France also include donations of 500 gowns to local hospitals, while ensuring patients are still able to receive the medicines they need, donation of medical masks and medical gloves to local healthcare workers.
 • Ipsen Greece donated two ventilators for intensive care units following a call from local health authorities who were anticipating a shortage in medical equipment.
 • Ipsen Iberia is working on a program where all coupon restaurants of the teams for March and April will be donated to the Red Cross.
 • Ipsen Italy allocated its entire 2020 Grants and Donations budget to the Bergamo Hospital in northern Italy, one of the regions hit hardest by COVID-19, for the purchase of ventilators and non-invasive ventilating materials. Furthermore, a sum of money will be donated to the Italian Civil Protection, which coordinates health efforts throughout the country, plus a newly created delivery service of oral oncological drugs for patients with kidney cancer.

Information on other ongoing initiatives outside Europe can be found here.On 30 March 2020 Johnson & Johnson announced the selection of a lead COVID-19 vaccine candidate from constructs it has been working on since January 2020. The Company expects to initiate human clinical studies of its lead vaccine candidate at the latest by September 2020 and anticipates the first batches of a COVID-19 vaccine could be available for emergency use authorisation in early 2021, a substantially accelerated timeframe in comparison to the typical vaccine development process.

Thanks to J&J diversification, size and scale, it has been able to take rapid action across its Pharmaceutical, Consumer and Medical Devices businesses, as well as their Supply Chain and other supporting functions, to help stay ahead of the pandemic. Beyond seeking an optimal vaccine candidate, to date J&J efforts have included: Making available currently marketed antivirals to test their potential efficacy; Collaborating with industry partners to screen a library of antiviral molecules, with the aim to identify potential treatments; Working with regulators, healthcare organisations, institutions and communities worldwide to maximise their research platforms; Supporting healthcare professionals through making available tools, such as personal equipment (for instance via a RMB 1 million donation to the China Red Cross Foundation), a surgical generator and other devices for the newly-built isolation hospitals, protective suits, and a million masks among others; Last but not least, working with Governments to bring support on the ground, such as the ongoing cooperation with Belgium to use Janssen own laboratories in Beerse to significantly increase the capacity for COVID-19 testing. Cooperation also includes the new production of disinfectant hand liquid in Janssen Manufacturing Plant in Geel (Belgium).Η LEO Pharma συμμετέχει στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία της νόσου COVID-19 αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με στόχο την κάλυψη αναγκών των  υγειονομικών υπηρεσιών:

Aναλυτικότερα:

 1. Οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους εργαζόμενους της για την συμμετοχή τους σε εθελοντικές δράσεις.
 2. Οικονομική και σε είδος υποστήριξη σε επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης σε περιοχές που πλήττονται σοβαρά. Ενδεικτικά αναφορά:
 • Στη Βόρεια Ιταλία, η LEO Pharma έκανε δωρεές στην περιοχή της Λομβαρδίας, της ιταλικής περιφέρειας που «έφερε το βάρος» της COVID-19. Με την πρωτοβουλία αυτή ενίσχυσε τα τοπικά νοσοκομεία στον αγώνα τους κατά του ιού SARS-COV-2
 • Στην Ισπανία, η LEO Pharma δώρισε φάρμακα για δερματολογικές παθήσεις σε συνεργασία με έναν τοπικό οργανισμό (SEMERGEN) για τη διανομή τους σε Κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας σε όλη την χώρα. Στόχος της ενέργειας ήταν να συμβάλλει στη θεραπεία δερματολογικών επιπλοκών των εργαζομένων στον τομέα της υγείας λόγω ακραίων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής όπως: το συνεχές πλύσιμο των χεριών, η χρήση απολυμαντικών υδροαλκοολικών διαλυμάτων και προστατευτικού εξοπλισμού για πολλές ώρες.
 • Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η LEO Pharma Inc προχώρησε σε δωρεά στο New Jersey Pandemic Relief Fund (NJPRF), εξασφαλίζοντας πόρους για την καταπολέμηση του ιατρικού, κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου της COVID-19 σε κοινότητες όλης της χώρας.
 1. Υποστήριξη ιδρυμάτων δημόσιας υγείας για την προώθηση της επιστήμης για την εξεύρεση νέων θεραπειών

Η LEO Pharma συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία της Φαρμακοβιομηχανίας στο πλαίσιο κοινής δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον εντοπισμό δραστικών ουσιών και τη δημιουργία βιο-τράπεζας δειγμάτων με στόχο τη δυνατότητα μείωσης του χρόνου ανάπτυξης της θεραπείας για τον SARS-COV-2.

The Menarini Group has repurposed one of its manufacturing plants in Italy (normally dedicated to topical gels) to the manufacture of hand sanitising gel. The production capacity has also been upscaled passing from an initial 5 tonnes to 15 tonnes per week and is set to increase even further. The sanitising gel has been donated free of charge to hospitals and front-line personnel engaged in the battle against COVID-19, along with a number of lung ventilators and thousands of medical coveralls, gloves, face shields, goggles and, very shortly, 700.000 face masks.

The Menarini Group is also providing financial support as well as in-kind donations to organisations in the front line across Europe and beyond, commented Dr Eric Cornut, Chairman of Menarini Group.Η Menarini Hellas με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης που την διέπει, ανταποκρίθηκε άμεσα και στήριξε την Πολιτεία στο κάλεσμα της προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στο Υπουργείο Υγείας για την κάλυψη των αναγκών του ιατρικού, του νοσηλευτικού, και του επιστημονικού προσωπικού στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19.

Επίσης παρείχε οικονομική ενίσχυση και σε άλλα νοσοκομεία της χώρα όπως,

-στην Καρδιολογική κλινική του πανεπιστημίου της Κρήτης,

-στην Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,

-στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

-Επίσης προσέφερε δωρεές σε είδος:

-έναν υπερηχογράφο στην Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την καλύτερη ανίχνευση περιπτώσεων ασθενών με COVID-19

-στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, δέκα αναπνευστήρες οξυγόνου υψηλής ροής για την υποστήριξη της αναπνευστικής ανεπάρκειας

-στο νοσοκομείο ‘’Σωτηρία’’ προσέφερε κινητές συσκευές ακτινολογίας

Και βέβαια, συνεχίζει  να προσφέρει και να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση ή για δωρεές σε είδος όπως η αγορά αντισηπτικών, μασκών, γαντιών κλπ. προστατευτικά, σε ομάδες που τα χρειάζονται και που έρχονται σε επαφή με το κοινό.As part of the global effort to investigate potential therapeutics for COVID-19 and their support of independent research, Merck recently donated a supply of interferon beta-1a (Rebif®) to the French Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM) following a request for use in a clinical trial. To date, Merck’s interferon beta-1a is not approved by any regulatory authority for the treatment of COVID-19 or for use as an antiviral agent.  Merck has also supported China’s fight against the coronavirus with multiple donation efforts in cash and kind to three well respected local charitable organizations in order to support much needed medical aid. This includes products to support local institutions and invitro diagnostic manufactures to accelerate research, as well as virus diagnosis and testing efforts and personal protective equipment.  Overall, the spread of the coronavirus also stresses the importance of pandemic preparedness – a topic that we continue to support with our € 1 million Merck Future Insight Prize.Novartis announced a broad range of initiatives to respond to COVID-19 pandemic. The Novartis COVID-19 Response Fund will provide USD 20 million in grants to support public health initiatives designed to help communities manage challenges posed by the pandemic. The company has established an accelerated global review process for individual grants of up to USD 1 million. Novartis has also entered new collaborative research efforts such as the COVID-19 Therapeutics Accelerator, as well as a COVID-19 directed partnership organised by the Innovative Medicines Initiative (IMI).  Additionally, in response to an urgent call for research and development on coronavirus, issued by EFPIA, Novartis is contributing by making available several compounds from its libraries that are considered suitable for in vitro antiviral testing. In addition, the company is continuously evaluating other existing products to see if any could be utilized beyond their approved indications in response to the pandemic. A first identified product is hydroxychloroquine, currently under evaluation in clinical trials for the treatment of COVID-19, and of which Novartis committed to donate up to 130 million doses. Novartis Sandoz division will pursue appropriate regulatory authorisations and, upon approval, will work with stakeholders to determine how best to get this medicine to the patients who need it. Earlier this month, Sandoz, the company’s generics and biosimilars division, was the first company to commit to keeping prices stable for a basket of essential medicines that may help in the treatment of coronavirus cases. The company has also activated mitigation plans to ensure ongoing drug supply and smooth operations for its over 500 clinical studies.Η δέσμευση της Novartis Hellas στους  ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19

 • Εγκαινιάζει πρόγραμμα «Δωρεάν παράδοσης κατ’ οίκον» για φαρμακευτική αγωγή ασθενών με σοβαρά χρόνια νοσήματα
 • Υποστηρίζει ασθενοκεντρικές πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων
 • Σχεδιάζει για 2η συνεχή χρονιά την υλοποίηση του European Patient Innovation Summit και του Σεμιναρίου Ανάπτυξης Ικανοτήτων & Ενδυνάμωσης που απευθύνονται σε συλλόγους ασθενών, προσαρμοσμένα στην ψηφιακή εποχή

Press Release

Infographic footprintΗ Novartis Hellas προχωρά σε δωρεές σε είδος και πρωτοβουλίες που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

 • Προσφορά ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού σε ΜΕΘ
 • Ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
 • Επέκταση της τηλε-εργασίας για τους εργαζόμενους του Ινστιτούτου Παστέρ
 • Yποστήριξη εργαζομένων και των οικογενειών τους

Press ReleaseNovo Nordisk is helping the health authorities fight COVID-19 with a variety of initiatives. In response to a shortage of hand sanitiser products in Denmark, we are donating 20 tonnes of ethanol from our production facility in Kalundborg to help bridge the gap. In collaboration with partners including Carlsberg, the ethanol will be manufactured into hand sanitizer and provided to the Danish healthcare system in the coming days. As part of ongoing efforts to provide timely support and resources to the fight against COVID-19, Novo Nordisk will also donate 2,000 protective masks. These will be sent immediately to authorities in Southern Denmark where the need is most pressing. We have made financial donations to the Red Cross in China, as well as to hospitals in Croatia, Greece and Italy to help their efforts to treat and prevent the spread of COVID-19. Testing is a critical aspect of global efforts to slow the spread of COVID-19 and as of today, we are dedicating one of our HQ R&D laboratories outside Copenhagen towards this key task. In the UK, our Research Centre in Oxford is lending out laboratory equipment to the NHS to support COVID-19 testing. In Italy, we have given an unconditional contribution to Senior Italy FederAnziani, the largest federation for senior citizens, to establish a national toll-free number to provide psychological support and a listening to senior citizens isolated in their homes. The contribution also goes to support the public awareness campaign: Seniors & Coronavirus: rules against contagion from fake news and scams. For a full snapshot of our efforts click here.As a global healthcare company, we remain committed to supporting the relief efforts in impacted areas, to help governments and health partners fight against the disease. ​​

Our Science
For 170 years, our scientists and experts at Pfizer have addressed global health challenges. As part of our immediate response, we identified anti-viral compounds in our libraries which may have potential to address COVID-19. We are engaging with a third party to screen these compounds under an accelerated timeline and currently expect to have the results back by the end of March. We are also working with our partner BioNTech to co-develop a potential COVID-19 vaccine.

On a broader scale, Pfizer is committed to working as one team across the industry to harness our scientific expertise, technical skills and manufacturing capabilities to combat this evolving crisis. We have made five promises that will help scientists more rapidly bring forward therapies and vaccines to protect humankind from this escalating pandemic and prepare the industry to better respond to future global health crises.

Our Relief Efforts
Pfizer is grateful to the medical professionals on the front lines of this pandemic. We have an extensive global network of medical practitioners and experts, many of whom feel called to support their communities in the diagnosis, treatment and provision of public health support during this time. We respect their courage and selflessness to serve and have established a medical service policy that will allow these colleagues up to 13 weeks of paid leave, or longer if necessary, to provide this support.

Pfizer and the Pfizer Foundation have a long history of addressing humanitarian disasters. We are working with governments and international NGOs to respond to the COVID-19 pandemic by donating much needed medications and vaccines and working to support front line health workers.

In Italy, Pfizer’s affiliate is making available, free of charge, €2.5 million worth of medicines and vaccines that can be used in prevention and management of serious consequences related to COVID-19 in impacted regions. Pfizer is also dedicating resources to ensure safe and timely home delivery of essential drugs for patients with life threatening and rare diseases, such as haemophilia.Lilly joined forces with AbCellera Biologics to co-develop antibody products for the treatment and prevention of SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19. The collaboration will leverage AbCellera’s rapid pandemic response platform, developed under the DARPA Pandemic Prevention Platform (P3) Program, and Lilly’s global capabilities for rapid development, manufacturing and distribution of therapeutic antibodies.Η Φαρμασέρβ-Λίλλυ συμβάλλει στην προσπάθεια εύρεσης καινοτόμων λύσεων κατά του ιού συμμετέχοντας σε προγράμματα κλινικής έρευνας ανάπτυξης νέου φαρμάκου. Συγχρόνως, όλα τα υπόλοιπα προγράμματα κλινικής έρευνας της εταιρείας, που είναι σε εξέλιξη συνεχίζονται κανονικά και όλοι οι ασθενείς που συμμετέχουν έχουν πλήρη πρόσβαση στα φάρμακα τους. Η εταιρεία εκτός όμως της επιστημονικής συνεισφοράς της έχει προχωρήσει στη δωρεά του παρακάτω υγεινομικού υλικού:

 • 4.000 μάσκες
 • 386 ολόσωμες φόρμες προστασίας
 • 255 προστατευτικά γυαλιά ματιών

Επίσης η εταιρεία έχει κάνει δωρεές υλικών προς:

 • Την Α’ Παθολογική Κλινική του Ερυθρού Σταυρού
 • Το Κ.Ψ.Υ. Σερρών
 • Το Νοσοκομείο Άργους Διονύσιος Φιλιώτης, CEO, Φαρμασέρβ-Λίλλυ
 • Την Α’ Παιδιατρική Κλινική του Παίδων Αγία Σοφία

Δείτε το δελτίο τύπουIn the context of the unprecedented public health emergency caused by Covid-19, hand sanitiser has become a staple product in the fight to protect public health. As the long-standing partner of dispensing pharmacists, the Pierre Fabre Group could not simply look on without taking action as the risk of shortages began to threaten a product that has now become a vital part of daily life. Since mid-March, staff from the Pierre Fabre dermo-cosmetics production and packaging plant in Soual, southwest France, have been fully mobilised to produce hydroalcoholic gel.

Roche is doing everything it can to contribute to fighting the pandemic. Their people are working day and night with the aim of developing, manufacturing and supplying key tests and medicines where they are needed most. They are partnering with healthcare providers, laboratories, authorities and organisations to support local response, and they are committed to help make sure that patients receive the tests, treatment and care they need.

Roche’s contribution focuses on our existing strengths and capabilities:

COVID-19 testing: They are committed to providing testing solutions for the world’s most challenging healthcare emergencies.  In mid-March they launched a high-volume molecular test intended for the qualitative detection of the SARS-Cov-2 virus that causes the COVID-19 disease. On April 19, they announced  development and upcoming launch of Anti-SARS-CoV-2 serology test to detect antibodies in people who have been exposed to the virus.

Investigating treatment options: While there are currently no approved medicines for the treatment of COVID-19, Roche is actively involved in understanding the potential of its existing portfolio and is researching options for the future.  On 19 March, they  announced initiation of COVACTA –  a global Phase III randomised, double-blind, placebo-controlled clinical trial to evaluate the safety and efficacy of intravenous tocilizumab plus standard of care in hospitalised adult patients with severe COVID-19 pneumonia compared to placebo plus standard of care. They have also initiated an internal early research programme focused on the development of medicines for COVID-19.

People: Roche knows its people are both highly skilled and passionate about their purpose. They are proud of the work they are doing to support their local communities, from helping out in local healthcare facilities to answering requests from call centres.

In these exceptional times, Roche stands together with governments, healthcare providers and all those working to overcome the pandemic

Η συμβολή της Roche στον αγώνα κατά του COVID-19 στην Ελλάδα

Οι ασθενείς, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η κοινωνία στο επίκεντρο

Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και την κοινωνία στην Ελλάδα, η Roche ανακοινώνει μια σειρά δράσεων, προκειμένου να συμβάλλει στις προσπάθειες κατά της πανδημίας COVID-19.

Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, στη Roche συνεργαζόμαστε στενά με τα διάφορα εμπλεκόμενα μέρη – το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες αρχές, τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και όλους όσοι εργάζονται για να αντιμετωπιστεί η πανδημία – αναζητώντας συνεχώς τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να τους υποστηρίζουμε ενεργά.

«Στη Roche στην Ελλάδα, όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, εργαζόμαστε κάθε μέρα με επίγνωση του επείγοντος και πάθος με σκοπό να βελτιώσουμε την κατάσταση και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον εν μέσω μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας πανδημίας. Για αυτό το σκοπό, συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές υγειονομικής περίθαλψης για να υποστηρίξουμε όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή και εξακολουθούμε να προσπαθούμε να διασφαλίζουμε ότι οι ασθενείς λαμβάνουν τη θεραπεία και τη φροντίδα που χρειάζονται. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με πάθος όλο το εικοσιτετράωρο προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς λαμβάνουν τα φάρμακα και τις καινοτόμες λύσεις μας όταν χρειάζεται. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες, που δεν μπορούμε να προβλέψουμε. Αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: μαζί είμαστε πιο δυνατοί», δήλωσε ο Ezat Azem, Διευθύνων Σύμβουλος της Roche Hellas.

Επιπλέον, μετά τη ένταξη του tocilizumab στο πρωτόκολλο θεραπείας για την αντιμετώπιση του COVID-19 στην Ελλάδα, η Roche συνεργάζεται με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου οι ασθενείς που χρειάζεται να λάβουν το φάρμακο, ύστερα πάντα από την απόφαση του θεράποντος ιατρού, να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Πρόσφατα, η Roche ανακοίνωσε, σε παγκόσμιο επίπεδο, την έναρξη της κλινικής μελέτης COVACTA για την αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του ενδοφλέβιου tocilizumab σε συνδυασμό με την καθιερωμένη θεραπεία σε ενήλικες ασθενείς που νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία από COVID-19. Πρόκειται για την πρώτη παγκόσμια κλινική μελέτη του tocilizumab σε αυτό το πλαίσιο. Εκτός από την παγκόσμια κλινική μελέτη της Roche, η εταιρεία παρακολουθεί, επίσης, προσεκτικά τα αποτελέσματα ανεξάρτητων κλινικών μελετών για πολλά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου του tocilizumab, που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αξιόπιστες, καλά ελεγχόμενες κλινικές μελέτες, που να αποδεικνύουν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του tocilizumab στην κλινική θεραπεία της πνευμονίας από COVID-19 και το tocilizumab δεν έχει λάβει έγκριση για αυτήν τη χρήση.

Στο πλευρό ασθενών και οικογενειών στην Ελλάδα

Πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίζει τους ασθενείς στην Ελλάδα, η Roche συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των συλλόγων ασθενών της χώρας, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία υποστηρίζει το πρόγραμμα «Μαζί ενάντια στον COVID», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος, με στόχο την ηλεκτρονική εκπαίδευση σε θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19, την παροχή συμβουλευτικής σε θέματα συνηγορίας και τη συνεχή υποστήριξη μέσω ενός ειδικού τηλεφωνικού κέντρου.

Η Roche συνεργάζεται, επίσης, με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» και υποστηρίζει ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο, που παρέχει σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού πληροφορίες για τον COVID-19 και συμβουλές για τη διαχείριση συναισθηματικών δυσκολιών εν μέσω πανδημίας. Σε συνεργασία με το «Άλμα Ζωής» στην Πάτρα, υποστηρίζουμε, επίσης, τη μετακίνηση ασθενών από και προς το νοσοκομείο για θεραπευτικούς σκοπούς.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ιατρικής Ογκολογίας (ΕΟΠΕ), η Roche υποστήριξε ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ογκολόγους σχετικά με τη διαχείριση του COVID-19.

Παράλληλα, η Roche υποστηρίζει και διευρύνει περαιτέρω τα υπάρχοντα προγράμματα παράδοσης φαρμάκων στο σπίτι, σε περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό και σε θεραπευτικούς τομείς με μεγάλη ανεκπλήρωτη ιατρική ανάγκη.

Επιπλέον, σε μια προσπάθεια στήριξης των οικογενειών στην Ελλάδα, η Roche ανέπτυξε μια σειρά σύντομων εκπαιδευτικών βίντεο για παιδιά, τα οποία είναι διαθέσιμα μέσω του ιστότοπου (www.hemilios.gr) και του ομώνυμου καναλιού στο YouTube. Με τον Αιμίλιο ως κεντρικό ήρωα, τα βίντεο παρέχουν συμβουλές και πληροφορίες για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την υγεία, αλλά προτείνουν, επίσης, στα παιδιά δραστηριότητες για να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι, μαθαίνοντας νέα πράγματα και εξασκώντας νέες δεξιότητες!

Η Roche υποστηρίζει, επίσης, την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» με στόχο την ενημέρωση των κρατουμένων, μιας ομάδας υψηλού κινδύνου για COVID-19, και των υπαλλήλων στα σωφρονιστικά καταστήματα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της μόλυνσης από τον ιό και την παροχή προϊόντων προσωπικής υγιεινής.

«Για όλους εμάς στη Roche οι ασθενείς, το σύστημα υγείας και το κοινωνικό σύνολο είναι πάντα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας – ιδιαίτερα σε περιόδους έκτακτης ανάγκης στον τομέα της υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, εργαζόμαστε εντατικά για να βρούμε τρόπους να υποστηρίζουμε τις αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, συνεργαζόμενοι με τοπικές ενώσεις ασθενών, ΜΚΟ και επιστημονικές εταιρείες – συνδυάζοντας έτσι τις προσπάθειες, τις ιδέες και το πάθος μας για το κοινό καλό» δήλωσε η Άννα Παπακοσμοπούλου, Communications Value Lead και Spokesperson.

Προτεραιότητα η ασφάλεια όλων και η διαθεσιμότητα των προϊόντων μας.

Από την αρχή της κρίσης, η Roche επικεντρώθηκε στην προστασία της ασφάλειας των εργαζομένων της, των οικογενειών τους και της κοινωνίας γενικότερα, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την αδιάκοπη παροχή φαρμάκων στους ασθενείς στην Ελλάδα.

Για αυτό το λόγο, η εταιρεία εφάρμοσε μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης σε πολύ πρώιμο στάδιο, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού των δραστηριοτήτων των ιατρικών επισκεπτών, της ακύρωσης των εσωτερικών και διεθνών μετακινήσεων και ταξιδιών, της αναβολής διοργάνωσης και συμμετοχής σε εκδηλώσεις και συνέδρια και της εργασίας από το σπίτι για όλους τους εργαζόμενους. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εξασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας και παρατείνει τις συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου μέχρι το τέλος Ιουνίου, ενώ συνεχίζει κανονικά τις διαδικασίες πρόσληψης.

 

Όλες οι εμπορικές ονομασίες που χρησιμοποιούνται ή αναφέρονται σε αυτό το κείμενο προστατεύονται από τη νομοθεσία.In view of the rapidly changing and ever-challenging COVID-19 pandemic situation, Sanofi is leveraging its expertise and experience in a number of ways to address this public health crisis.

In collaboration with the Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), Sanofi is taking previous work on a SARS vaccine candidate to advance a novel vaccine for COVID-19 using its recombinant DNA technology. The company is also collaborating with Translate Bio to develop a novel mRNA vaccine.

Sanofi is investigating whether its existing medicines may be effective in treating COVID-19. The first non-U.S. patient has been treated as part of a global clinical program evaluating whether Sanofi and Regeneron’s rheumatoid arthritis drug may ameliorate the life-threatening complications of COVID-19 infections. Sanofi is also working with local governments and health authorities that have officially requested the anti-malarial drug for use in COVID-19.

Apart from coordinating with the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) to share its vaccine R&D experience, Sanofi is in weekly contact with the European Commission and EMA to help monitor the impact of COVID-19 on medicines and vaccines supply in Europe.

Sanofi’s recently announced its intention to  create a leading active pharmaceutical ingredients (API) company based in France by combining six of its European sites. While it is unrelated to COVID-19, it is relevant to the current situation. API are the essential molecules responsible for the beneficial effects used in the composition of any drug. Sanofi’s aim is to secure significant API manufacturing and supply capacities that are critical for patients in Europe, and beyond. Strong political support for this type of initiative is needed.

Sanofi and GSK have also signed a letter of intent to develop an adjuvanted vaccine for COVID-19, using innovative technology from both companies: Sanofi will contribute its S-protein COVID-19 antigen, which is based on recombinant DNA technology; and GSK will contribute its proven pandemic adjuvant technology.Since the beginning of the crisis, Servier is committed to helping those who fight against the Covid-19 pandemic. Beyond supporting the research efforts to prevent and treat the coronavirus disease, our company has, to date, contributed to solidar​y initiatives in more than 35 countries. Servier is assisting health authorities and hospitals by providing hand sanitizer gel and urgently needed personal protection equipment (more than 300 000 masks, gloves and other protective gear donated directly by Servier or through industry association initiatives). Servier is also joining forces with foundations, NGOs and associations (such as the Chinese Red Cross and Americares in India) by making donations to help caregivers and populations affected by the virus. In France, many healthcare professionals employed by Servier have volunteered to join medical staff on the front line against the virus. Servier also brings its expertise and financial support to the multi-stakeholders partnership “Health Innovation Coalition – Health Crisis″ that aims to develop innovative solutions to relieve congestion in the healthcare system and ensure patients with chronic diseases continue to be treated.

As a global leader in healthcare, Servier puts its best efforts to ensure the continuity of its operations and provide full access to its medicines for patients who rely on them. 98% of Servier’s innovative medicines’ active ingredients are produced in Europe.Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) (Sobi™) (STO:SOBI) plays its part in the COVID-19 global pandemic and thus has begun in March a short-term phase 2/3 clinical study to evaluate the efficacy and safety of anakinra and emapalumab in the treatment of hyper-inflammatory syndrome, one of the most serious complications associated with severe COVID-19 disease. This is in response to a request from the National Institute for Infectious Diseases, the organisation which is acting as the coordinating site for the SARS-CoV-2 epidemic in Italy. In this way, Sobi actively supports this important request and is focusing its attention on this exploratory study.

Η Sobi στήριξε τη σημαντική δωρεά μέσων ατομικής προστασίας για τη θωράκιση των εργαζομένων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες της χώρας έναντι του Κορωνοϊού (COVID-19), στην οποία προχώρησε ο ΣΦΕΕ / SFEE – Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Ελλάδος και εταιρίες μέλη του, συμβάλλοντας στη συλλογική εθνική προσπάθεια για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.Takeda is committed to taking steps in the fight against the rapidly spreading novel coronavirus by initiating development of a plasma-derived therapy, designated TAK-888, with the potential to treat hospitalized COVID-19 patients and to prevent infection in frontline healthcare workers. TAK-888, a polyclonal hyperimmune globulin (H-IG) is an investigational treatment prepared from the plasma of individuals who have fully recovered from COVID-19, and whose blood contains antibodies that can fight the virus. Once donated, the “convalescent” plasma would then be transported to manufacturing facilities where it undergoes effective virus inactivation and removal processes, and then purified into the H-IG.  Takeda is collaborating closely with regulatory agencies, governments and healthcare partners to advance this program. If successful, it is anticipated that this potential therapy could be available within nine to 18 months.These are challenging times. The surge of cases of COVID-19 is having a profound impact on people around the world, putting pressure on our health systems and disrupting all our daily lives.

It is heartening to seeing the wave of solidarity coming from companies, organizations and individuals. At UCB we are also looking to do our part.

Our action is based on three pillars:

·       Contributing to basic research and treatment development

·       Offering our expertise to increase local testing capabilities

·       Supporting locally and globally through donations as well as direct assistance to patients and partners.

Read more here

Πρόσφατες δηλώσεις και blogs EFPIA

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση στο περιεχόμενο