Νέα

Νέα

Συνάντηση εκπροσώπων ΣΦΕΕ με υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Δελτίο Τύπου 

 

Αθήνα, 15 Ιουλίου 2021.- Ο ψηφιακός μετασχηματισμός και τα βήματα που έχουν γίνει για την ψηφιοποίηση της υγείας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ο Πρόεδρος, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος, κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μιχάλης Χειμώνας, του ΣΦΕΕ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ συζήτησαν με τον Υπουργό τα τεχνικά θέματα που αφορούν την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών υγείας. Κεντρικό ζήτημα αποτέλεσε ο ηλεκτρονικός φάκελος των ασθενών, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η διασύνδεση των συστημάτων των νοσοκομείων κ.ο.κ.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid (EU Digital COVID Certificate), το οποίο παρουσίασε χθες με τον Πρωθυπουργό, αλλά και για τις δράσεις στην υγεία που θα υλοποιηθούν άμεσα από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ σχετικά με την πρόσβαση των πολιτών στα στοιχεία τους που περιλαμβάνονται στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως προπομπό του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας, καθώς και στις ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σπουδαίο έργο του υπουργείου Ψηφιακής πολιτικής και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, εν μέσω κρίσης, με ρυθμούς που αποτελούν παγκόσμια πρωτιά.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο