Νέα

Νέα

20.000 φάρμακα από τις εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ προς το ΚΕΕΛΠΝΟ για τους πρόσφυγες μέχρι σήμερα

Δελτίο Τύπου

 

Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2015 – Άμεσα και συντονισμένα ανταποκρίθηκε ο ΣΦΕΕ στο αίτημα του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για δωρεάν παροχή φαρμάκων με στόχο την κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας υγείας των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα μας.

 

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας του τον άνθρωπο, αναγνωρίζει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα βαθαίνει την ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνει η χώρα μας, καθιστώντας αναγκαία τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών που βιώνουν την πρωτοφανή αυτή κατάσταση από την αυξανόμενη ροή προσφύγων.

 

Ο ΣΦΕΕ στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής του Ευθύνης με ευελιξία και αμεσότητα συνέδραμε στην ανακούφιση των επείγοντων προβλημάτων που σχετίζονται με την περίθαλψη των εξαθλιωμένων αυτών ανθρώπων και την προστασία της Δημόσιας Υγείας  προχωρώντας στη δωρεά 20.000 φαρμάκων.

 

Οι φαρμακευτικές εταιρείες μέλη του ΣΦΕΕ: Bayer, Cana, Leo, Pharmaserve-Lilly, Sanofi και Takeda, ανταποκρίθηκαν με τη χορήγηση αντισταμινικών, αντιπυρετικών, αντισηπτικών, αντιβιοτικών, κ.α. φαρμάκων, μεριμνώντας ιδιαίτερα για τα βρέφη, τα ανήλικα παιδιά, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους.

 

Πιο συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν:

  • Αντιβιοτικά για τη θεραπεία ευρέος φάσματος λοιμώξεων
  • Παυσίπονα/αντιπυρετικά
  • Αντιμυκητιασικές αλοιφές
  • Αλοιφές για μωρά
  • Αντισηπτικά προϊόντα
  • Αντιβιοτικά κατά θετικών κατά Gram μικροοργανισμών, και φάρμακα για δερματολογικές παθήσεις
  • Αντιβιοτικά κατά των λοιμώξεων, φάρμακα για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας
  • Αντιβιοτικά, αντισταμινικά, αντιδιαρροϊκά, αντιόξινα και αποχρεμπτικά
  • Φάρμακα για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αντιφλεγμονώδη φάρμακα

 

Ο ΣΦΕΕ επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων βρίσκεται στον πυρήνα της δραστηριότητάς του, με γνώμονα την ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασθενών στα φάρμακα, προάγοντας την πρόληψη, τη θεραπευτική αγωγή και την Ιατρική όταν και όπου χρειάζεται. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες ο Σύνδεσμος και ο φαρμακευτικός κλάδος στηρίζει την Πολιτεία και την κοινωνία κάνοντας τη φιλοσοφία πράξη υπέρ των ανθρώπων.

Δελτίο Τύπου

Μετάβαση στο περιεχόμενο