Νέα

Νέα

Κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfEEρουμε» για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες των απομακρυσμένων περιοχών – Το «προΣfΕΕρουμε» βρέθηκε στη Φλώρινα το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2016

 Δελτίο Τύπου 

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2016 – Έχοντας στο επίκεντρο της φιλοσοφίας τους τον άνθρωπο και στόχο την ουσιαστική προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ) ένωσαν τις δυνάμεις τους σ’ ένα κοινό όραμα που συμβάλλει στη θεραπεία των κοινωνικών ανισοτήτων και ανοίγει την αγκαλιά του στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας. Το πρόγραμμα στηρίζει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ). Η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» σκοπό έχει να καλύψει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ υπό την αιγίδα του εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ.

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που ξεκίνησε τον Οκτώβριο από τη Ρόδο, έφτασε το Σάββατο και στο δεύτερο σταθμό του, στη Φλώρινα. Η ομάδα του «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και χάρισε το χαμόγελο στα 27 παιδιά που φιλοξενούνται, προσφέροντας σχολικά είδη, παιχνίδια, αναλώσιμα και υγειονομικά υλικά, καθώς κι ένα πλήρες φαρμακείο. Παράλληλα υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών από τη νοσηλεύτρια-εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κα Ειρήνη Γρατσία.

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» συμμετέχουν οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ: AbbVie, Angelini, Bayer, Genesis Pharma, Merck, Pharmaserve-Lilly και Vianex.

Επιπλέον, συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) που προχώρησε σε δωρεές αναλώσιμων υλικών με τις εταιρίες μέλη του: Αναστάσιος Μαυρογένης – Coloplast, Παλμός και Παύλος Αρναούτης.

Στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Το δεύτερο ταξίδι του προΣfΕΕρουμε, μας πλημμυρίζει με χαρά, υπερηφάνεια αλλά κυρίως με αισιοδοξία για το μέλλον. Με την έμπρακτη υποστήριξή μας χτίζουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης και προσφοράς κι επενδύουμε στο μέλλον της πατρίδας μας. Σε μία εποχή δοκιμασίας, όχι μόνο για την οικονομία αλλά κυρίως για την ίδια την κοινωνία, οραματιζόμαστε η αγκαλιά του προΣfΕΕρουμε να φτάσει σε κάθε συμπολίτη που μας έχει ανάγκη».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνης Αυγερινός δήλωσε σχετικά: «Σήμερα έχουμε έναν σπουδαίο λόγο να χαμογελάμε κι αυτός δεν είναι άλλος από την πραγματοποίηση του δεύτερου ταξιδιού του προΣfΕΕρουμε. Οι αποστολές που έχουμε πραγματοποιήσει στη Ρόδο και στη Φλώρινα αποδεικνύουν την αφοσίωσή μας στο κοινό όραμα που μοιραζόμαστε με τον ΣΦΕΕ, ενώ φέρουν το αλληλέγγυο, κοινωνικό αποτύπωμα του Ε.Ε.Σ.».

 

  • Δείτε εδώ τις φωτογραφίες
  • Κατεβάστε εδώ το video
  • Δείτε εδώ τα λογότυπα
  • Δείτε εδώ το σχετικό υλικό και το Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 10.10.2016

Μετάβαση στο περιεχόμενο