Μέλη

Μέλη

Boehringer Ingelheim

Ο όμιλος εταιριών Boehringer Ingelheim
Η φαρμακευτική εταιρία Boehringer Ingelheim ιδρύθηκε το 1885 στο Ingelheim της Γερμανίας.
Οι τομείς στους οποίους παραδοσιακά δραστηριοποιείται είναι η αντιμετώπιση και η θεραπεία παθήσεων του αναπνευστικού, καρδιαγγειακού και μυοσκελετικού συστήματος, καθώς και διαταραχών του ουροποιητικού και του κεντρικού νευρικού συστήματος, ενώ διαθέτει και αντιρετροϊκά φάρμακα. Επιπρόσθετα, τα τελευταία χρόνια διεξάγει έρευνα στις θρομβοεμβολικές, καρδιομεταβολικές και ογκολογικές παθήσεις, με στόχο να προσφέρει φάρμακα υψηλής θεραπευτικής αξίας. Παράλληλα, είναι πρωτοπόρος και στον τομέα των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (OTC), και συγκεκριμένα για ανακούφιση από τα συμπτώματα του αναπνευστικού, για γαστρεντερικές παθήσεις και για την καρδιαγγειακή πρόληψη, τη στοματική υγιεινή και τα συμπληρώματα διατροφής.

Σήμερα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 20 μεγαλύτερες φαρμακευτικές επιχειρήσεις διεθνώς με 142 θυγατρικές και απασχολεί πάνω από 41.500 άτομα. Φέτος γιορτάζει την 125η επέτειο από την ίδρυσή της και παραμένει αφοσιωμένη στη δέσμευση για περισσότερη υγεία.

Boehringer Ingelheim
Έτος Ιδρύσεως Boehringer Ingelheim: 1966

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ Boehringer Ingelheim Ελλάς

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε. ιδρύθηκε το 1966.

Το 1975 εγκαινιάστηκε η βιομηχανική μονάδα παραγωγής στο Κορωπί της Αττικής, θέτοντας νέα δεδομένα στo βιομηχανικό τομέα της χώρας. Η συνολική διαμόρφωση του χώρου του εργοστασίου έχει τιμηθεί με το πρώτο βραβείο από το Υπουργείο Πολιτισμού για αρμονική προσαρμογή της μονάδας στο φυσικό περιβάλλον.

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε. είναι η μοναδική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρία που διατηρεί δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής στην Ελλάδα, με σημαντική δραστηριότητα και στον τομέα των εξαγωγών. Η μονάδα παραγωγής τροφοδοτεί όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τις αγορές πλέον των 45 χωρών, μεταξύ των οποίων όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αν. Ευρώπης, τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής.
Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας αντιστοιχεί στο 53% του κύκλου εργασιών της και είναι ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας.

Η εταιρεία απασχολεί 390 εργαζόμενους και βασίζεται σε μία σύγχρονη και αποτελεσματική δομή. Το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου που διαθέτουν την απαιτούμενη μόρφωση και εμπειρία ώστε να υλοποιούν τους στόχους και να προάγουν το όραμά της.

Με κύκλο εργασιών που ανέρχεται στα 267 εκατομμύρια ευρώ για το 2009, η Boehringer Ingelheim Ελλάς Μονοπρόσωπη Α.Ε. κατέχει τη 10η θέση στις πωλήσεις με μερίδιο αγοράς 2,7%.
Γενικός Διευθυντής της Boehringer Ingelheim Ελλάς Μονοπρόσωπης Α.Ε. είναι ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΜετάβαση στο περιεχόμενο