Μέλη

Μέλη

GSK

Κατέχοντας μια από τις ηγετικές θέσεις διεθνώς ανάμεσα στις φαρμακευτικές εταιρείες που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη, στην GSK Ελλάδας έχουμε ως στόχο να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας και όπου είναι εφικτό να τις ξεπερνάμε, μέσω της διάθεσης καινοτόμων φαρμάκων και εμβολίων με αξία για τον Έλληνα ασθενή και το σύστημα υγείας.

Στην Ελλάδα, η GSK διαθέτει περισσότερα από 50 πρωτότυπα φάρμακα για σειρά νοσημάτων όπως ασθένειες του αναπνευστικού (Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια – Χ.Α.Π., άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα), HIV/AIDS, σπάνιες παθήσεις, Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη, επιληψία, ημικρανία, νόσο του Πάρκινσον, κατάθλιψη, δερματοπάθειες, λοιμώξεις διαφόρων συστημάτων και γρίπη.

Η GSK κατέχει επίσης ηγετική θέση στην ανάπτυξη εμβολίων. Στην Ελλάδα διαθέτει 17 εμβόλια για την πρόληψη του συνόλου των ασθενειών που περιγράφονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών και εφήβων. Το χαρτοφυλάκιο των εμβολίων της GSK διευρύνθηκε περαιτέρω το 2015 με την προσθήκη των εμβολίων της Novartis (πλην των εμβολίων της γρίπης), στο πλαίσιο τριμερούς συμφωνίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες.

Επιπλέον, η συνεισφορά της GSK στη μάχη ενάντια στον ιό του HIV συνεχίζεται έως σήμερα μέσω των δραστηριοτήτων της ViiV, η οποία ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2009 με την κοινοπραξία της GSK και της Pfizer ενώ μεταγενέστερα προσχώρησε σε αυτή και η βίο-φαρμακευτική εταιρεία Shionogi. Η ViiV αποτελεί την μοναδική φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως της οποίας οι ερευνητικές και εμπορικές δραστηριότητες εστιάζουν αποκλειστικά στη θεραπευτική περιοχή του HIV.

Στόχος της ViiV είναι η ανακάλυψη, η παραγωγή και η διάθεση νέων και καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων καθώς και η υποστήριξη των κοινοτήτων που πλήττονται από τον ιό του HIV.

Το χαρτοφυλάκιο της ViiV στην Ελλάδα περιλαμβάνει σήμερα 9 φάρμακα κατά του ιού HIV ενώ παράλληλα έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη νέων θεραπειών, η ViiV έχει προβεί σε δυναμικές επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης.

Πρόσβαση σε φάρμακα

  • Δείκτης Πρόσβασης στα Φάρμακα

Από το έτος δημιουργίας του Δείκτη Πρόσβασης στα Φάρμακα (2008) – ένα ανεξάρτητο μέτρο της επίδοσης των 20 μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών όσον αφορά στην προσπάθειά τους να βελτιώσουν την πρόσβαση στα φάρμακα και στην υγειονομική περίθαλψη στις αναπτυσσόμενες χώρες – κατέχουμε έως και το 2014 την πρώτη θέση.

  • Πρόσβαση αναπτυσσόμενων χωρών στα εμβόλιά μας

Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε δύο από τα νεότερα εμβόλια μας στις αναπτυσσόμενες χώρες μέσα από μακροπρόθεσμες συνεργασίες με ομάδες όπως η Gavi. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να παρέχουμε έως 132 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου του ροταϊού, και μέχρι 720 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μας κατά του πνευμονιόκοκκου σε τιμές που μπορεί να φθάνουν το ένα δέκατο των τιμών στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Υπευθυνότητα, διαφάνεια και ηθική

Εφαρμόζουμε κανόνες λειτουργίας που υποστηρίζουν τη διαφάνεια και την ορθή λειτουργία των διαδικασιών για την προστασία των ασθενών.

Δημοσιοποιούμε σε ετήσια βάση την οικονομική ενίσχυση που προσφέρουμε ανά σύλλογο ασθενών, επιστημονική εταιρεία και νοσηλευτικό ίδρυμα.

GSK
Έτος Ιδρύσεως GSK: 1971

Η δέσμευσή μας

Σήμερα αντιμετωπίζουμε, ίσως περισσότερο από ποτέ, ιδιαίτερα μεγάλη ανάγκη για καλύτερη υγειονομική περίθαλψη ενώ ταυτόχρονα οι αλλαγές στη βιομηχανία είναι ταχύτατες και ραγδαίες.

Δεσμευόμαστε λοιπόν, να αναθεωρούμε τους καθιερωμένους τρόπους εργασίας μας, να είμαστε ανοιχτοί σε νέους τρόπους σκέψης αλλά και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με νέους και διαφορετικούς τρόπους, αποδεικνύοντας ότι καταλαβαίνουμε και ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες που οι άνθρωποι δικαίως έχουν από εμάς και τη βιομηχανία μας.

Επιτυγχάνοντας κάτι τέτοιο, ερχόμαστε πιο κοντά στην εκπλήρωση της αποστολής μας: να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα, να αισθάνονται καλύτερα και να ζουν περισσότερο.

Η αποστολή μας:

Στην GSK έχουμε μια αποστολή: να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα, να αισθάνονται καλύτερα και να ζουν περισσότερο.

Αριθμός εργαζομένων (2022): 253

Κύκλος Εργασιών (2014): Φαρμακευτικά σκευάσματα και Καταναλωτικά προϊόντα: € 189 εκατ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής GSK Ελλάδος: Antonino Biroccio

  • Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 266, 152 32 Χαλάνδρι

  • Τηλέφωνο:+30 (210) 6882 100
  • Φαξ:+30 (210) 6847 144, 6847 164
  • Ιστοσελίδα: https://www.gsk.com


Μετάβαση στο περιεχόμενο