Νέα

Νέα

Ο ΣΦΕΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Γιάννη Κυριόπουλου

Ανακοίνωση

 

Χαλάνδρι, 12 Απριλίου 2022.– Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και πρώην κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Γιάννη Κυριόπουλου και τα θερμότατα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Ο Γιάννης Κυριόπουλος υπήρξε ένας εξέχων επιστήμονας με σπουδαία προσφορά στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τη Δημόσια Υγεία. Πάνω από όλα, όμως, υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος και οικογενειάρχης.

Το όνομα του συνδέθηκε με τα Οικονομικά της Υγείας, τις Πολιτικές Υγείας και την Κοινωνική Πολιτική και Ασφάλιση. Είχε διατελέσει Σύμβουλος των Ελληνικών Κυβερνήσεων, Έκτακτος Σύμβουλος στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Έκτακτος Σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μέλος σε διεθνείς οργανισμούς δημόσιας υγείας και διοίκησης υπηρεσιών υγείας. Ήταν συγγραφέας βιβλίων, είχε δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, είχε συμβάλει ως κύριος ή συνεργαζόμενος ερευνητής στην εκπόνηση μελετών για το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα υγείας. Ήταν μέλος επιστημονικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αξιολογητής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και είχε δώσει διαλέξεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Τέλος, είχε λάβει τιμητικές διακρίσεις από διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστήμια.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσε σχετικά: «Ο Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ένας εξαίρετος επιστήμονας, υψηλού ακαδημαϊκού ήθους και κύρους. Επιτέλεσε τεράστιο έργο, πρωτοστατώντας στη χάραξη πολιτικών υγείας, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και το ερευνητικό του έργο, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την εργατικότητά του. Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη και το χώρο της Δημόσιας Υγείας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μετάβαση στο περιεχόμενο