Νέα

Νέα

Δήλωση του Αντιπροέδρου του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιου Παπαδημητρίου στο 6o Pharma & Health Conference

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΦΕΕ, Κ. ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ 6ο PHARMA & HEALTH CONFERENCE

 

Από την πλευρά του ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Αντιπρόεδρος του ΣΦΕΕ και Γενικός Διευθυντής της Novο Nordisk, υπογράμμισε την ανάγκη ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου, που θα διασφαλίζει σε βάθος χρόνου τη βιωσιμότητα του συστήματος Υγείας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι ο Κλάδος του Φαρμάκου θα σταθεί στο πλευρό της Πολιτείας, με προτάσεις αλλά και με την τεχνογνωσία που διαθέτει, για όλες τις αποτιμήσεις που απαιτούνται για την καταγραφή των αναγκών υγείας του πληθυσμού, με στόχο την ορθολογική χρηματοδότηση του συστήματος.

«Επενδύουμε στη συνεργασία προς όφελος των ασθενών και ελπίζουμε ότι και η Πολιτεία από την πλευρά της θα προχωρήσει σε αποφάσεις για το τέλος των παθογενειών που δεν αφήνουν να αθροίσουμε δυνάμεις. Ξεκινώντας από την διευθέτηση των χρεών του Δημοσίου προς τις εταιρίες και τη διαμόρφωση ελκυστικού πλαισίου για επενδύσεις».

Όπως είπε ο κ. Παπαδημητρίου θα πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι η υγιής λειτουργία των επιχειρήσεων στο χώρο της Υγείας αποτελεί εγγύηση για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες, για ισότιμη πρόσβαση όλων στις καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα, αλλά και για την υποστήριξη του επιστημονικού δυναμικού της χώρας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Το Φάρμακο είναι ο ισχυρός σύμμαχος της Πολιτείας και για την Υγεία και για την Ανάπτυξη» κατέληξε.

 

Δελτίο Τύπου – Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις δαπάνες φάρμακου

Μετάβαση στο περιεχόμενο