Νέα

Νέα

«ΠροΣfΕΕρουμε» Rapid Tests ανίχνευσης κορωνοϊού για τα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δελτίο Τύπου

 

«ΠροΣfΕΕρουμε» Rapid Tests ανίχνευσης κορωνοϊού για τα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2022. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» για την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και της έμπρακτης συνεισφοράς στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με τον COVID-19, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) προχώρησε στην αγορά μεγάλου αριθμού Rapid Tests ανίχνευσης κορωνοϊού για να καλύψει τις ανάγκες στα 5 Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (σε Αθήνα, Βόλο, Καλάβρυτα).

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που έχουν αναλάβει από κοινού ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.), με σκοπό την κάλυψη των αναγκών σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης σε παιδιά και σε λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

Στα Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Ε.Ε.Σ. Αθήνας παρέχεται φιλοξενία αυτή την περίοδο σε εκατόν πενήντα τέσσερις (154) ασυνόδευτους ανήλικους, εφηβικής και προεφηβικής ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται στην Ελλάδα χωρίς να συνοδεύονται από τους γονείς τους, από επίτροπο ή άλλον ενήλικα, που σύμφωνα με το νόμο είναι υπεύθυνος για την επιμέλειά τους. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μέσα από ένα πλαίσιο υποστηρικτικών υπηρεσιών στοχεύει, όχι μόνο στην εξασφάλιση συνθηκών ασφαλούς διαβίωσης στους φιλοξενούμενους ανήλικους, αλλά και στην κάλυψη των ψυχοκοινωνικών τους αναγκών, με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός δήλωσε σχετικά:

«Για όλους εμάς τους Ερυθροσταυρίτες και τις Ερυθροσταυρίτισες η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι ηθική ευθύνη και όχι επιλογή. Υπό το πρίσμα αυτό, έχει δομηθεί η αγαστή συνεργασία του ΕΕΣ με τον ΣΦΕΕ, ενισχύοντας το θεσμό της Κοινωνίας των Πολιτών, μέσα από την ανάπτυξη συμμετοχικών δράσεων και συνεργειών που συμβάλλουν στην προστασία ευάλωτων ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ηλικίας, καταγωγής ή οποιουδήποτε καθεστώτος διάκρισης και προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αρμονία. Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τη δωρεά των αυτοδιαγνωστικών τεστ ταχείας ανίχνευσης της Covid-19».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, κ. Μιχάλης Χειμώνας ανέφερε: «Για εμάς στον κλάδο του φαρμάκου Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σημαίνει να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να συνεισφέρουμε έμπρακτα και ουσιαστικά στη χώρα και στους ανθρώπους της. Ιδιαιτέρως στην παρούσα συγκυρία, με γνώμονα τον κοινό μας αγώνα για τη στήριξη των ασθενών και των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, στο ΣΦΕΕ θεωρούμε σημαντικό το έργο και τη δράση του Ε.Ε.Σ. Τόσο για το Σύνδεσμο όσο και για το φαρμακευτικό κλάδο, ο ΕΕΣ εκφράζει τις αξίες που πρεσβεύουμε και εμείς οι ίδιοι, ενώ το έργο του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Είμαστε περήφανοι που συμπορευόμαστε από το 2016 και δεσμευόμαστε να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που μας έχουν ανάγκη».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΣΦΕΕ στο σύνδεσμο: https://www.sfee.gr/category/ipefthinotita/koinoniki-protovoulia-prosfeeroume/

 

Σχετικά με τον ΕΕΣ:

Από το 1877 έως σήμερα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο παρέχοντας υπηρεσίες στήριξης και φροντίδας στις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες της χώρας.  Σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, κρατικούς και μη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι στο πλευρό κάθε ανθρώπου, οικογένειας ή ομάδας που αντιμετωπίζει δυσκολίες χωρίς να θέτει φυλετικά, εθνικά ή οικονομικής κατάστασης όρια στη δράση του.  Παράλληλα, όταν και όποτε υπάρχει ανάγκη στο εξωτερικό, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενεργοποιείται σε συνεργασία με τους Εθνικούς Συλλόγους άλλων χωρών για την αποστολή διεθνούς βοηθείας.

Με βαθιά ανθρωπιστικά ιδανικά και με αίσθημα ευθύνης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ήταν και είναι παρών στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της Ελλάδας αλλά και διεθνώς, και συνεχίζει να επιτελεί το σύνθετο ανθρωπιστικό έργο του με στόχο τον άνθρωπο και την προάσπιση της αξιοπρέπειάς του, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.

 

Σχετικά με το ΣΦΕΕ:

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικός Επιχειρήσεων Ελλάδoς (ΣΦΕΕ) ιδρύθηκε το 1982 με στόχο τη δημιουργία ενός θεσμικού οργάνου για την εκπροσώπηση των φαρμακευτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας. Σήμερα, ο ΣΦΕΕ μέσω των 62 εταιριών μελών του (21 ελληνικές και 41 διεθνείς), αποτελεί έναν από τους πιο καινοτόμους, παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της εθνικής οικονομίας. Εκπροσωπεί περισσότερο από το 90% της αγοράς φαρμάκου που δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Οι εταιρίες μέλη του, επενδύουν διαρκώς στη δημιουργία αποτελεσματικών φαρμάκων και θεραπειών για να διασφαλίσουν το δικαίωμα όλων των πολιτών στην υγεία και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

 

Σχετικά με την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε»:

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε από τη Ρόδο στα τέλη του 2016, συνεχίστηκε στη Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και το Καστελόριζο. Μέσω της πρωτοβουλίας αυτής, ωφελήθηκαν το Άσυλο Ανιάτων Αθηνών, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων, η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Δήμου Μάνδρας και, τέλος, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής. Συνολικά μέχρι σήμερα η αποστολή του «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε 9 πόλεις, κάλυψε ανάγκες 12 δομών που φιλοξενούν πάνω από 400 παιδιά και 630 ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, χρόνιοι πάσχοντες). Στο πλαίσιο αυτό, χορηγήθηκαν πάνω από 55.000 συσκευασίες με φαρμακευτικό υλικό, αναλώσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, αγοράστηκαν φαρμακεία Α’ βοηθειών, καλύφθηκαν ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη και υλικά χειροτεχνίας και δωρίστηκαν παιχνίδια στις δομές. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια Α’ βοηθειών και εθελοντισμού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο