Νέα

Νέα

Χρυσή διάκριση για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», που υλοποιεί ο ΣΦΕΕ με τη συνεργασία του ΕΕΣ

Χρυσή διάκριση για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», που υλοποιεί ο ΣΦΕΕ με τη συνεργασία του ΕΕΣ

Δελτίο Τύπου 

Χρυσή διάκριση για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», που υλοποιεί ο ΣΦΕΕ με τη συνεργασία του ΕΕΣ

 

Αθήνα, 14.09.2017.- Χρυσή διάκριση έλαβε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) στην τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2017, που διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Boussias Communications και το Health Daily, στη διάρκεια της οποίας επιβραβεύτηκαν οι βέλτιστες πρακτικές από τον ευρύτερο κλάδο της Υγείας. Η κριτική επιτροπή απένειμε στο ΣΦΕΕ το “Gold” βραβείο στην κατηγορία «Εθνική Πρωτοβουλία για την υγεία» για την κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε».

Ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, (Ε.Ε.Σ), σε ένα κοινό όραμα, με στόχο την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης. Η πρωτοβουλία αυτή καλύπτει τις ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά, είδη πρώτης ανάγκης και σχολικά σε παιδιά, αλλά και σε άλλες ευαίσθητα κοινωνικά ομάδες, που φιλοξενούνται σε Δομές και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος εκπονούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια πρώτων βοηθειών και εθελοντισμού από κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές του Ε.Ε.Σ., με σκοπό να διαμορφώσουν πρότυπα υγιεινής αγωγής, καθώς και να ενισχύσουν το αίσθημα ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους.

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» ξεκίνησε από τη Ρόδο, (Οκτώβριος 2016), συνεχίστηκε στη Φλώρινα (Νοέμβριος 2016), τα Ιωάννινα, (Μάρτιος 2017), την Αλεξανδρούπολη και τη Ξάνθη (Μάιος 2017). Παράλληλα, ωφελήθηκαν το Άσυλο Ανιάτων, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων και η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης. Συνολικά μέχρι σήμερα το «προΣfΕΕρουμε» επισκέφθηκε 7 πόλεις, κάλυψε ανάγκες 9 δομών, που φιλοξενούν 185 παιδιά και 630 ασθενείς / ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες). Στο πλαίσιο αυτό, χορηγήθηκαν πάνω από 55.000 συσκευασίες (φαρμακευτικού υλικού, αναλώσιμων, ειδών πρώτης ανάγκης), αγοράστηκαν φαρμακεία πρώτων βοηθειών, καλύφθηκαν ανάγκες των παιδιών σε σχολικά είδη και σε υλικά χειροτεχνίας και δωρίστηκαν παιχνίδια στις δομές. Τέλος, υλοποιήθηκαν 30 εκπαιδευτικές ώρες σεμιναρίων πρώτων βοηθειών.

Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Σε μια δύσκολη εποχή η αγκαλιά του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να δώσει ουσιαστική βοήθεια σε παιδιά, αλλά και σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να φτάσουμε και να στηρίξουμε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας σε ανάγκη σε όσο το δυνατό περισσότερες περιοχές της χώρας. Το ταξίδι συνεχίζεται και ανυπομονούμε να βρεθούμε και στους επόμενους σταθμούς, Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Καστελόριζο, Λήμνο».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Δρ. Αντώνης Αυγερινός αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και σημείωσε: «Νοιώθουμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον ΣΦΕΕ για ένα τόσο σημαντικό ανθρωπιστικό έργο. Από την πρώτη κιόλας στιγμή αγκαλιάσαμε το όραμα της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε», για να προσφέρουμε ανακούφιση, αλλά και ουσιώδη βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη. Άλλωστε, οι αυξανόμενες κοινωνικές απαιτήσεις και προκλήσεις, υπαγορεύουν την αναπροσαρμογή των προτεραιοτήτων μας και την ανάληψη καινοτόμων, στοχευμένων δράσεων οι οποίες αποδεικνύουν έμπρακτα το σύγχρονο, αλληλέγγυο, κοινωνικό προφίλ του Ε.Ε.Σ.».

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» συμμετέχουν εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ (AbbVie, Angelini, Bayer, Galenica, Genesis Pharma, Help, LEO, Merck, Novartis, Pharmaserve Lilly, Pfizer, Sanofi, Servier, Vianex), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) και η Apivita.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο