Νέα

Νέα

Τα Ιωάννινα ο τρίτος σταθμός της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfEEρουμε»

Τα Ιωάννινα ο τρίτος σταθμός της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfEEρουμε»

 

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2017 –. Η αποστολή της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» χάρισε την ελπίδα και το χαμόγελο μέσα από τη δωρεά φαρμακευτικών και αναλώσιμων υλικών στις επτά (7) Δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου. Το «προΣfΕΕρουμε» που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ), ξεκίνησε στα τέλη του 2016 από τη Ρόδο και τη Φλώρινα και σκοπό έχει να καλύψει ανάγκες σε φαρμακευτικά σκευάσματα, υγειονομικά υλικά και είδη πρώτης ανάγκης.

Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» στα Ιωάννινα συνοδεύθηκε από εκπαιδευτική Συνάντηση για τα παιδιά και τους δασκάλους των Δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, με εισηγήτρια την Αικατερίνη Ραμιώτη, Κοινωνική Λειτουργό του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων. Παράλληλα, υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών από τις νοσηλεύτριες-εκπαιδεύτριες Αικατερίνη Καβλακούδη και Ελένη Γαλανοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Πρόεδροι του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ κ.κ. Αντώνης Αυγερινός και Πασχάλης Αποστολίδης αντίστοιχα παραχώρησαν κοινή Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ιωαννίνων για την πληρέστερη ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών και του κοινού. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο όσο και με εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας, στις οποίες συζητήθηκε η προοπτική μελλοντικής συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος (στοχευμένες ανθρωπιστικές δράσεις και παρεμβάσεις για την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων).

Στην κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε» στα Ιωάννινα συμμετείχαν με δωρεές οι εταιρίες μέλη του ΣΦΕΕ: Bayer, Novartis, PharmaserveLilly, Vianex, αλλά και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ).

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη εποχή η αγκαλιά του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να συμπεριλάβει κάθε συμπολίτη που μας έχει ανάγκη. Το ταξίδι συνεχίζεται και ανυπομονούμε να βρεθούμε και στους επόμενους σταθμούς, Δράμα, Κομοτηνή, Καβάλα, Ξάνθη, Καστελόριζο, Λήμνος».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνης Αυγερινός δήλωσε σχετικά: «Ο τρίτος σταθμός του «προΣfΕΕρουμε» στα Ιωάννινα, μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς έχουμε καταφέρει να ενώσουμε ολόκληρη τη χώρα μέσα από μία τόσο δύσκολη αποστολή».

 

  • Κατεβάστε εδώ το video
  • Δείτε εδώ τα λογότυπα
  • Δείτε εδώ το σχετικό υλικό και το Δελτίο Τύπου με ημερομηνία 13.3.2017

Μετάβαση στο περιεχόμενο