Μέλη

Μέλη

GILEAD Create Possible

H Gilead Sciences είναι μία πρωτοπόρος βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία ερευνά κι αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες σε τομείς με σημαντικά θεραπευτικά κενά. Αποστολή της εταιρείας είναι να προάγει τη θεραπευτική φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή σε όλο τον κόσμο.

Από την ίδρυση της εταιρείας το 1987 στο Foster City της Καλιφόρνια, η Gilead Sciences υιοθέτησε ένα διαφοροποιημένο στρατηγικό μοντέλο, με επίκεντρο την ανακάλυψη πρωτοποριακών φαρμάκων για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή λοιμώξεων, που προσφέρουν ουσιαστικό κλινικό όφελος για τον ασθενή και το γιατρό. Η εταιρεία κατόρθωσε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκτήσει εξέχουσα θέση στο χώρο, και σήμερα απασχολεί περίπου 4.000 εργαζόμενους με ετήσια έσοδα για το 2010 $ 7,9 δισεκατομμύρια.

Η ικανότητα της εταιρείας να αναπτύσσει θεραπείες υψηλών προδιαγραφών και να τις διαθέτει στην αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με μια εστιασμένη στρατηγική, την κατέστησε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στο χώρο. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2009 το περιοδικό Business Week κατέταξε τη Gilead Sciences στην 1η θέση ανάμεσα στις 50 εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις.

GILEAD Create Possible
Έτος Ιδρύσεως GILEAD: 1987

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ GILEAD

Εστιάζοντας σε τομείς όπου υπάρχουν έντονες ανάγκες, η Gilead Sciences προσπαθεί μέσω ειδικών προγραμμάτων για τις αναπτυσσόμενες χώρες να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των ασθενών ανά τον κόσμο στις θεραπείες της και να υποστηρίξει στις χώρες αυτές την εκπαίδευση στη φροντίδα υγείας. Παράλληλα, σημαντικό μέρος των κερδών επανεπενδύεται στην ανακάλυψη νέων θεραπειών που αφορούν απειλητικές για τη ζωή ασθένειες, όπως είναι το HIV/ AIDS και οι χρόνιες ηπατίτιδες και πιο πρόσφατα τις σοβαρές καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις.

Στην Ελλάδα η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2001, διαθέτοντας πρωτότυπα ιδιοσκευάσματα για την αντιμετώπιση του HIV/ AIDS, της Ηπατίτιδας Β και των σοβαρών συστηματικών μυκητιασικών λοιμώξεων. Σήμερα, η Gilead Sciences Ελλάς απασχολεί 36 άτομα με κεντρικό άξονα την επιστημονική ενημέρωση και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, διαθέτει σημαντικούς πόρους για την υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων για την πρόληψη της μετάδοσης του HIV και της Ηπατίτιδας Β, και την έγκαιρη διάγνωση των ατόμων που είναι φορείς των ασθενειών αυτών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Γενικός Διευθυντής: Σάββας Χαραλαμπίδης

  • Διεύθυνση: Εθνάρχου Μακαρίου & Μωραϊτίνη 4, 175 64  Παλαιό Φάληρο

  • Τηλέφωνο:+30 210 8930100
  • Φαξ:+30 210 9618260


Μετάβαση στο περιεχόμενο