Μέλη

Μέλη

MERCK

Η Merck είναι μία κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, των βιοεπιστημών και των Υλικών για τη Βιομηχανία Ηλεκτρονικών Υψηλής Τεχνολογίας. Περίπου 58.000 άνθρωποι εργάζονται για να επιδράσουν θετικά στις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων κάθε μέρα, βρίσκοντας πιο χαρούμενους και βιώσιμους τρόπους να ζει κανείς. Από την αναβάθμιση τεχνολογιών επεξεργασίας γονιδίων και την ανακάλυψη μοναδικών τρόπων αντιμετώπισης των πιο απαιτητικών ασθενειών μέχρι τους τρόπους εφαρμογής «έξυπνων» συσκευών – η Merck βρίσκεται παντού. Το 2020, η Merck σημείωσε πωλήσεις ύψους 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε 66 χώρες.

Η επιστημονική διερεύνηση και η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα είναι καθοριστικής σημασίας για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο της Merck. Με αυτόν τον τρόπο εξελίχθηκε από την ίδρυσή της το 1668. Η οικογένεια των ιδρυτών παραμένει ο πλειοψηφικός μέτοχος της εισηγμένης στο χρηματιστήριο εταιρείας. Η Merck διατηρεί τα παγκόσμια δικαιώματα για την επωνυμία και το εμπορικό σήμα της Merck. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς. Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως EMD Serono στον τομέα υγείας, ως MilliporeSigma στον τομέα βιοεπιστημών και ως EMD Electronics, στον τομέα υλικών για τη βιομηχανία ηλεκτρονικών υψηλής τεχνολογίας.

Αριθμός εργαζομένων (31/12/2021): 64
Κύκλος εργασιών (2021):
 €47.8 εκατ.

MERCK
Έτος Ιδρύσεως Merck: 1971

Επιχειρηματικοί Κλάδοι

Η Merck δραστηριοποιείται παγκοσμίως σε τρεις επιχειρηματικούς κλάδους: Υγεία (Healthcare), Βιοεπιστήμες (Life Science) και Electronics (Υλικά για τη Βιομηχανία Ηλεκτρονικών Υψηλής Τεχνολογίας).

Το χαρτοφυλάκιο του τομέα Υγείας (Healthcare) περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα σκευάσματα για τη θεραπεία του καρκίνου του παχέος εντέρου, των όγκων κεφαλής και τραχήλου, της πολλαπλής σκλήρυνσης, της υπογονιμότητας, των διαταραχών αυξητικής ορμόνης, των καρδιαγγειακών παθήσεων, των διαταραχών του θυρεοειδούς, όπως για παράδειγμα ο υπερθυρεοεδισμός ή υποθυρεοειδισμός, και του διαβήτη.

Ο επιχειρηματικός κλάδος Βιοεπιστημών (Life Science) περιλαμβάνει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και τεχνολογίας για τον κλάδο των Βιοεπιστημών. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του χρησιμοποιούνται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και παρασκευή φαρμάκων χημικής και βιοτεχνολογικής προέλευσης, καθώς και σε εργαστήρια έρευνας και εφαρμογών. Επιπλέον, ο επιχειρηματικός κλάδος προσφέρει συστήματα ανάλυσης και σετ δοκιμών για τη βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων των Υλικών για τη Βιομηχανία Ηλεκτρονικών Υψηλής Τεχνολογίας (Electronics) περιλαμβάνει χημικά σκευάσματα και λειτουργικά υλικά για εφαρμογές σε τομείς όπως τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά είδη, ο φωτισμός, τα φωτοβολταϊκά, η τεχνολογία εκτύπωσης, καθώς και για επιστρώσεις, πλαστικά, καλλυντικά και τη βιομηχανία τροφίμων.

Η Merck στην Ελλάδα

Η Merck δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1971. Εστιάζουμε τις δραστηριότητές μας σε δύο τομείς:

Healthcare: Στον τομέα της Υγείας στόχος μας είναι να δημιουργούμε, να βελτιώνουμε και να επιμηκύνουμε τις ζωές των ασθενών. Η επιστήμη βρίσκεται στο επίκεντρο κάθε δράσης μας. Παρέχοντας εξατομικευμένες θεραπείες για την υπογονιμότητα, την πολλαπλή σκλήρυνση, τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές και τις ενδοκρινολογικές παθήσεις, στόχος μας είναι να κάνουμε τη διαφορά για τους ασθενείς.

Life Science: Στον τομέα των Βιοεπιστημών συνεργαζόμαστε με την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για την επίλυση των πιο δύσκολων προβλημάτων της βιομηχανίας,  παρέχοντας στους επιστήμονες εργαστηριακά υλικά, υπηρεσίες και τεχνολογία που κάνουν την έρευνα και τη βιοτεχνολογική παραγωγή απλούστερες, ταχύτερες και ασφαλέστερες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Διευθύνουσα Σύμβουλος: Susan King-Barnardo

  • Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 41-45 (Κτίριο Β), 151 23 Μαρούσι

  • Τηλέφωνο:+30 (210) 6165 100
  • Φαξ:+30 (210) 6105 301, +30 (210) 6101 388
  • Ιστοσελίδα: http://www.merck.gr
  • Email: [email protected]


Μετάβαση στο περιεχόμενο